Weekendbloggen

Amedei - in love with chocolate..

2014-06-15 22:38 Kommentera
Kategori: Italien

023.png
En chokladkaka till mig, en ruta till dig.. ännu en chockladkaka till mig.. en ruta till dig.. ;D

Älskar du choklad, precis som jag, så kommer du att älska chokladprovningen på Amedeis chokladfabrik på den Toscanska landsbygden. Känd för deras prisvinnande choklad finns de i välsorterade presentbutiker över hela världen.

Sonen till den nuvarande chokladfabriksföreståndarinnan presenterade stolt diabilder från fabrikens egna plantager i Sydamerika och Afrika och förklarade mer än gärna skillnaden mellan choklad från olika sorters kakaobönor för oss. Vi fick prova allt från chockladdryck till vit choklad, mörk choklad med hela nötter och en mängd andra produkter.

Kort och gott kan man säga att vi fick så mycket choklad vi kunde få i oss och en hel del kunskap till det, men häftigast av allt under dagen var ändå den rostade kakaobönan som jag fick uppleva för första gången i sin ursprungliga form. Vi fick dessutom med oss en näve hem och eftersom de inte går att få tag i på marknaden uppskattades det mycket!

010.png
Rostade kakaobönor.. förmodligen det godaste snackset jag någonsin testat, skull vilja ha en säck hemma, alltid!!
002.png
Amedeis chockladfabrik

2014-06-15 22:38 Kommentera
Kategori: Italien

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842