Weekendbloggen

Monsterfiske i Po

2014-08-03 11:44 Kommentera
Kategori: Italien

024.png
Att fiska är tydligen många gånger synonymt med att vänta.. med denna utsikt känns det väldigt ok!! =)

Efter en drygt 5 timmar lång körning anlände vi äntligen vid Po deltat. Med fullpackad bil och en påse maggot i baksätet ville vi mer än gärna fram fortast möjligt eftersom detta var en av de varmaste dagarna hittills och lukten började bli outhärdlig.

Vi tog in på ett billigt B&B längs vägen mitt emellan Porto Viro och Rosolina och efter att ha lämnat av våra grejer gav vi oss ut på jakt efter en båt att hyra. Efter många långa timmars bilkörning runt på de flesta landsvägar i området (jag tror inte vi fick en enda vettig vägbeskrivning under hela dagen) kom vi äntligen fram till hamnen "Po di Venezia" där det, förutom camping, bar och poolområde fanns flertalet båtuthyrare och företag specialiserade på äventyrsfiske i Po. Vi hade turen att stöta på Reini från Wallercenter och snart hade vi ordnat med både båt, husbåt att ha som bas samt utrustning för att fiska monstermal. Rekordet på, Welsh Catfish är taget i Po och ligger idag på runt 130 kg - drömfångsten med andra ord!!

Efter en kort vilostund var vi redo att dra ut, killarna hade förberett betesfisk eftersom så stora malar ska tas med levande bete och vi styrde ut mot en av de många kanalerna, nära hamnen i deltat. Enligt guiden Joseph skulle denna plats vara bra nu när vattennivåerna stigit efter den senaste tidens regn. Jag somnade någonstans i mitten av motorbåten, totalt sönderbiten av myggor. Jag kunde knappt öppna mitt ena öga på grund av alla bett, så jag var mer än tacksam när vi in på morgontimmarna gav upp och åkte hem.

023.png
Jesper svalkar sig med en öl på husbåten medan betesfisken halas in..
039.png
Reinhold som driver wallercenter.com och hjälpte oss fixa både husbåt, utrustning och den bästa fiskeplatsen =)

2014-08-03 11:44 Kommentera
Kategori: Italien

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842