Weekendbloggen

Båtcamping och stora bomber

2014-08-08 16:08 Kommentera
Kategori: Grekland

storabomber.png
Lämningar från 2:a världskriget i Ioannina och jag - med fascination för stora bomber.. :)

Efter att ha kört hela natten var vi nu äntligen framme vid färjeterminalen i Ravenna, vi och ett stort antal mindre glada lastbilschaufförer och ett fåtal bilsemesterfirare förberedde oss för den 27 timmar långa turen över till Grekland och Igoumenitsa. Då alla hytter var fulla hade vi fått ta däckplats, vilket inte alls gjorde något, när vi klev på båten märkte vi nämligen att detsamma hade de flesta gjort. De riktigt avancerade båtluffarna hade med sig tält, hängmattor, stormkök, kylväskor och uppblåsbara madrasser som de la ut över färjegolven både på insidan och på däck. Så vi var inte sämre än att vi släpade upp vår sovsäck, våra liggunderlag och täcken och lade oss tillrätta i biosalongen =) Vår första båtcamping, helt klart godkänd!!

Mycket minus fick dock färjans enda restaurang, allt till överpriser och snåla öppettider, likaså att det inte fanns tillgång till wifi på hela båten..

Hur som helst - desto trevligare var det att komma iland i Igoumenitsa och stanna till i Ioannina över dagen. Vi började med att stöta på 3 karpfiskare som riggat upp för två dygns fiskevak vid kanten av sjön Pamviotis, mitt i de centrala delarna av Ioannina. Förutom fisketips och bilder på diverse havsfiskar fick vi tips om den bästa strandtavernan i Ioannina.. en grekisk sallad med stora, saftiga tomater, gurka, paprika, rödlök, fetaost och oliver (om än aningen snålt av det sistnämnda) satt riktigt fint efter några månader i Italien. En sallad till maten i Italien består alltsom oftast endast av en skål gröna blad. Både salladen och maten var vi riktigt nöjda med, dessvärre kommer jag inte ihåg namnet på tavernan men du hittar den i slutet av strandpromenaden, den taverna som är allra längst bort från den gamla stadsdelen efter sightseeing-båtarna som går ut till den lilla ön som heter just den lilla ön (Nisaki). Priserna var dessutom överkomliga.

Efter maten tog vi oss upp till slottet som ligger med utsikt över Ioannina, en slottsgård med mycket historia, där ryms nämligen både en moské från den Ottomanska tiden och en judisk Synagoga, liksom lämningar från andra världskriget och de Tyska trupperna som invarderade Grekland. En fantastisk plats och ett måste om man är i stan!!

bil.png
En fullpackad bil över Adriatiska havet, gamla bettan håller än..
prylaffaren.png
Spiros, ägare av den här urcoola prylaffären som ligger på väg upp mot slottet i Ioanninas gamla delar, sitter här och putsar sina sköldar. I hans butik kan man hitta det mesta om så inte för att köpa så för att häpna. Enligt mig, ett av Ioanninas stora dragplåster, missa inte hans butik om ni är i stan!!

2014-08-08 16:08 Kommentera
Kategori: Grekland

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842