Weekendbloggen

Det här skulle ha varit ett inlägg om Budapest

2015-09-05 00:37 1 kommentar

hungarian-flag-map.gif

Det här skulle ha varit ett inlägg om Budapest, om den fantastiska Ungerska huvudstaden, men istället blir det en uppmaning att inte besöka den. Åk inte dit, åk inte till Ungern alls, använd er makt som turister och konsumenter och bojkotta landet!

Idag kom beskedet om att Ungern har stiftat en ny lag - det är numer fängelse som väntar för den flykting som försöker klättra över det nyuppsatta taggtrådsstaketet vid gränsen som vaktas av kravallpolis.

Bojkotta länder som inte hjälper Europa att ta den enorma bördan i den största flyktingkatastrofen sedan Andra världskriget.

Bojkotta!! Bojkotta! Bojkotta!! Åk inte dit, handla inte Ungerska produkter och skit i Gulaschen, vi gör den ändå inte på Ungerskt vis..

Så du som bokat en resa till Ungern, avboka den och skänk dem till de som varje dag riskerar sina liv för en bättre framtid i Europa, skänk dem till de organisationer som plockar upp döda barnkroppar ur Medelhavet, ge det till den fattiga befolkningen i de länder där flyktingtrycket är som störst. Använd era pengar till att påverka och förändra!!

Jag skulle ha skrivit det här inlägget om hur vacker Budapest är, om de fantastiska spa.erna, om våra smultronställen, om den bästa touren osv men jag gör inte det, för jag tycker inte de förtjänar sin turism just nu!!

Klart, slut!!

2015-09-05 00:37 1 kommentar

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842