Anmäl dig till Vagabonds kurs i resesäkerhet

Planerar du för det stora äventyret? Är du förälder till någon som packar ryggsäcken för den stora långresan? Letar du studentpresent till någon du bryr dig väldigt mycket om?

Anmäl dig till Vagabonds kurs i resesäkerhet

Gå Vagabonds resesäkerhetsutbildning.

En dagskurs för backpackers, utbytesstudenter, deltagare i fältstudier och alla andra som planerar resor dit skyddsnäten kanske inte riktigt når.

Vagabond har tillsammans med Metis Services utvecklat ett koncept som bygger på samlade erfarenheter från fältverksamhet inom polisen, Försvarsmakten och humanitär verksamhet i konflikt- och katastrofområden. Vi vet vad som fungerar då du är långt borta och utlämnad till dina egna förmågor. Några av oss är själva föräldrar till ungdomar och unga vuxna som är eller har varit utbytesstudenter eller backpackers på andra sidan jorden. Vi vet hur det är att vara längst ut i fält men även hur det är i andra änden, att vara anhörig till en resenär. Det här är utbildningen vi själva vill ge våra barn innan de ger sig av på sitt stora äventyr.

Utbildningen omfattar en heldag och ger deltagaren verktyg för att hantera incidenter, t.ex. första hjälpen, men framförallt kunskap om hur man förutser risker och undviker att bli ett brottsoffer samt praktiska moment om hur du med enkla medel kan försvåra för en angripare. 

Kursinnehåll

  • Introduktion 
  • Aktiv riskmedvetenhet - Risker för resenärer, definitioner, riskanalys, metodisk riskminimering,indikationer och varingssignaler samt att våga avbryta en resa 
  • Street-smartness - Stress och mental förberedelse, "Victim Profiling" (risk för övervakning), Mad minute Security (en enkel livräddare), kulturell förståelse, lokalt nätverkande för information och acceptans
  • När olyckan är framme - brandsäkerhet, jordbävningssäkerhet, L-ABCDE Första hjälpen
  • Red teaming Exercise - Praktisk övning då du lär dig tänka som en brottsling, riskmedvetenhet och korrigering av dina egna och dina kamraters sårbarhet i olika situationer

Deltagarna bjuds under kursdagen på för- och eftermiddagsfika. Paus för lunch om ca. 50 minuter mitt på dagen.   

 

Kursfakta

För vem? Kursen riktar sig till både kvinnor och män. Kursens fokus är på yngre resenärer, men den passar resenärer i alla åldrar.

Kurstillfälle: 5 mars & 29 oktober 2017

Pris: 1995 sek 

Kurslärare: Instruktörer från Metis Services och representant från Vagabonds redaktion.  
Kurslokal: Vagabonds redaktion vid Solna station, Stockholm.

BOKA IN DIG TILL KURSEN HÄR!