Annons
Annons

Vi ger dig våra bästa tips till Halmstad med omnejd! Foto: Stefan Mjellander

Restips

Weekend i Halmstad – 8 saker att göra  

Sommarstaden Halmstad erbjuder en perfekt mix av aktiviteter och återhämtning. Här väntar stränder, hantverksbagerier, vandring och mäktiga utsiktsplatser.

Text: Karin Wimark • 2024-04-27 Uppdaterad 2024-04-25

1. Feldts Bröd & Konfekt

Färgstarkt bageri

Ett av Sveriges bästa bagerier ser ut som en sommardröm. Knallgula väggar, schackrutigt golv, pastellfärgade väggar och bakverk i högsta klass. Att delägaren My Feldt dessutom är ett sprudlande lyckopiller gör varje besök till en överraskning. Ibland säljs här korv med bröd & hemslungad pucko, ibland fylls korgar med godispåsar fyllda av fruktgodisremmar och kolor och ibland omvandlas butiken till en somrig blomsterhandel. Nytt för i år är Feldts Skolberget som öppnar i juli och är en restaurang- och kaféverksamhet med bageri, glass och boule i en 135 år gammals kola.

Den färggranna exteriören speglas även på insidan. Köp med dig goda bakverk för en picknick, eller slå dig ner på sofforna längs gatan. Foto: Instagram @feldtsbk

2. Söderpiren, Västra Stranden

Häng i strandmiljö

Sikta på en brunch på Söderpiren, skönt strandhäng på Lillebror och övernattning i Kottehusen. Söderpiren är en oas vackert belägen mellan sanddyner och hav vid Västra Stranden i Halmstad och bjuder på perfekt häng – morgon som eftermiddag. Här på Söderpiren kan du dessutom hyra eget spa med badtunna, bastu och relaxrum precis intill havet.

Härliga sommarstunder på sommaröppna Lillebror. Foto: Stefan Mjellander
Söderpiren är ett givet ställe att hänga på hos många lokalbor i Halmstad. Foto: Stefan Mjellander

3. Namasea Surfskola

Surfa i Halmstad

Visste du att det går att surfa i Sverige? I Halmstad kan du som är helt nybörjare, eller du som vill finslipa på tekniken ta surflektioner hos Namasea Surfskola. Kasta dig ut i vågorna i tryggt sällskap och upptäck glädjen i en lekfull surflektion!

Läs också: 10 surfställen i världen för nybörjaren och proffset

Lär dig att surfa i svenskt vatten! Foto: Namasea

4. Prins Bertils Stig

Vandra längs kusten

En av Halmstads vackraste vandringsleder heter Prins Bertils Stig och stäcker sig från centrala Halmstad till Tylösand och vidare till naturreservatet Möllegård. Den 18 kilometer långa vandringsleden passerar stränder, klippor, gamla stenbrott och mysiga fiskevikar. Missa inte att göra ett stopp vid Halmstad Wakepark belägen i det gamla stenbrottet i Grötvik. Här kan du susa fram på en wakeboardbräda i en av Sveriges få kabelparker eller spana på andra som susar fram på vattnet.

Prins Bertils Stig följer kusten hela vägen förbi Tylösand. Foto: Joakim Lindström

5. Haverdal & Skallen

Strand, natur & vyer

Haverdal är perfekt för dig som vill kombinera vidsträckt sandstrand med mäktiga sanddyner och vandring i Haverdals naturreservat. Här hittar du dessutom Skandinaviens högsta sanddyner – Lynga sanddyna – som inte bara bjuder på mäktig utsikt utan också en lekfull stund för den som vill susa nerför kullen. Missa inte en tur till utsiktsplatsen Skallen för absolut bästa vyer över havet om omgivningen.

6. Fylleån

SUP i trolsk miljö

När man kommer till Fylleån känns det som att man lämnar Sverige för en stund och äntrar regnskogen i Amazonas. Mest populärt är det att glida fram på en SUP-bräda på den fridfulla ån där lummig grönska ackompanjeras av behaglig tystnad. Turen tar cirka 1,5-2 timmar och passar hela familjen. Hyr med fördel brädor av Kitekalle i Halmstad

Inbäddad i grönska ligger Fylleön som bäst upplevs på en SUP-bräda. Foto: Karin Wimark

7. Sanddynerna på Tylösand

En av Sveriges mest populära stränder

Den fyra kilometer långa sandstranden är synonymt med Tylösand och ligger bara en mil från Halmstad. Gör en utflykt framåt eftermiddagen för vackert ljus över sanddynerna. Spana in den närliggande stranden Tjuvahålan liksom snorkelleden som lär sig mer om områdets undervattensliv. Regnar det? Kolla in det nyrenoverade spat på Hotel Tylösand – en ljuvlig dröm med havsutsikt.

Sanddyner, gräs och böljande hav i Tylösand. Foto: Karin Wimark

8. Kattegattleden

Upplev kusten på cykel

Kattegattleden är en bucketlistdröm för den som vill uppleva en vacker kuststräcka i Sverige! Kattegattleden sträcker sig 390 kilometer från Helsingborg till Göteborg och är Sveriges första nationella cykelled med havsnära läge.

Läs också: Guide: cykla Kattegattleden – 17 tips på vägen

Ett fint sätt att uppleva hela kusten är att cykla längs Kattegattleden. Välj en sträcka eller utmana dig själv med hela och övernatta längs vägen. Foto: Oskar Albrektson

Läs också:

Weekend i Varberg – 9 saker att göra

Öluff och vandring i Bohuslän – tre öar på tre dagar


Text: Karin Wimark • 2024-04-27
RestipsSverigeHalmstadListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen