Artiklar

Skribent: Per J Andersson


Gunni Karlzén - parisbo sedan 22 år
Gunni Karlzén - parisbo sedan 22 år
Hennes kärlek till Paris smittar. Mötet med Gunni Karlzén får stan att skimra i ett nytt ljus.
Tidernas värsta flygolyckor
Tidernas värsta flygolyckor
Av de tio värsta flygolyckorna genom tiderna berodde fyra på den mänskliga faktorn, tre på terrorism och tre på tekniskt fel. Här är listan över olyckorna med flest dödsfall.
Så farligt är flyget
Så farligt är flyget
Två svenskar dog när ett thailändskt flygplan kraschade i Phuket och flygplansmodellen Dash har drabbats av ett flertal haverier den senaste tiden. Hur säkert är det egentligen att flyga? Vagabond har pratat med en av Sveriges mest erfarna flygsäkerhetsexperter.
De svartlistade flygbolagen
De svartlistade flygbolagen
Att flyga är säkert. Men det finns bolag och länder där säkerheten är sämre. EU har svartlistat de osäkra flygbolagen – varav de flesta finns i Afrika och Asien. Vagabond har hela listan.
Gamla goa Goa
Gamla goa Goa
Chill out. Ta det lugnt, spänn av. På Anjuna Beach i Goa svävar den elektroniska musiken som skira slöjor ut från strandkaféerna. Men på andra sidan udden är hippieatmosfären ersatt av kassastadda charterturister. Plopp, där öppnades ännu en flaska Sauvignon Blanc.
Urkult i Sydindien
Urkult i Sydindien
I sydindiska Tamil Nadu finns färgsprakande tempelpyramider, ljusa stränder, starkt kaffe och webbdesigners som ser till att skapelsens urljud är lika åtkomligt online som i templet.
Malaysia - en modern totalupplevelse
Malaysia - en modern totalupplevelse
Redan på Kuala Lumpurs läckert futuristiska flygplats står det klart; det här är det moderna Asien, det är i Malaysia det händer just nu, det är här du ska vara, det är här du ska uppleva Georgetown, Cherating, Perhentian Kecil och Kuala Lumpur.
Krakow – Europa tvinnas samman
Krakow – Europa tvinnas samman
En stad som kan berätta om vad som hände i Europa under 1900-talet. Mellan husen svävar en europeisk ande. Se här, viskar anden: kyrkor, synagogor, universitet, gator med rasslande spårvagnar och doften av stekt kött och potatis.
Dimman lättar i Delhi
Dimman lättar i Delhi
Delhi har gått från en förorenad politikerstad med hög arbetslöshet till en miljövänlig tillväxtstad full av förhoppningar.
Kamelsafari i Indien
Kamelsafari i Indien
Flight 493 till öknen. Stolarna är nersuttna, tyget solkigt. Stolsfickan framför mig är söndersliten och fladdrar i draget från det immiga kalluftsutblåset i taket. Väskhyllorna i fläckig, bucklig plast. Följ med på kamelsafari Indiens öken.
Shoppingguide till Delhi
Shoppingguide till Delhi
Pruta i Janpaths gatustånd och Old Delhis basarer. Handla till fasta priser i hypermoderna shoppingcenter och i statligt kontrollerade hantverksvaruhus.
Resa med barn: Hela världens  New York
Resa med barn: Hela världens New York
Resandet är en del av uppfostran, tycker Anette Nyqvist. I somras tog hon med sig sina tre barn till New York. I två månader.
Resa med barn: »Jag minns myrorna och bananplättarna«
Resa med barn: »Jag minns myrorna och bananplättarna«
Små myror, en gnistrande stjärnhimmel och jättegoda bananplättar. Cezar, 11 år, har följt med mamma på många resor i världen ända sedan han var bebis. Han har många reseminnen.
Med barn  i storstad
Med barn i storstad
Jag vill ha glass! Jag vill leka! Jag vill hem till hotellet! Att resa med barn i storstad kan vara krävande. Det kan också gå lekande lätt. Det beror på vilken stad du reser till, hur gammalt barnet är - och framför allt - hur försigkommen du själv är när det gäller att hitta barnvänliga gläntor i storstadsdjungeln.
Guide: Resa med barn
Guide: Resa med barn
Vagabond tipsar hur du lättast reser med barn.
Världens mest kända filmspots
Världens mest kända filmspots
Välj filmer som utspelar sig på ditt resmål, och du fördjupar dina kunskaper och kittlar din reslust.
Medieskugga över hårt drabbade Indien
Medieskugga över hårt drabbade Indien
Indien var det tredje hårdast drabbade landet av tsunamin. Minst 10 000 människor miste livet i vattenmassorna. Ingen västerländsk turist har rapporterats död. Därför har världens blickar riktats åt annat håll.
Guide till Autobahn
Guide till Autobahn
Får man köra hur fort som helst på Autobahn? Vad händer om jag får motorstopp? Måste jag en BMW för att få köra i ytterfilen? Här får du svar på allt du undrar om motorvägarnas motorväg.
Ung och reslysten
Ung och reslysten
Om ungdomar pratade om äventyr för femtio år sedan handlade det förmodligen om hajk i skogsdungen bakom skolan. Idag är det fullt möjligt för var och en att klättra i Himalaya och vandra över Borneo. Världen har kommit närmare, kraven har ökat. Idag ska man ha gjort en luffarresa i Asien innan man fyller 25.
Antika Aten
Antika Aten
En grushög och några slitna pelare kan vara trista att titta på. Men om du visste vad vi vet skulle du inte ha så bråttom att hasta förbi de arkeologiska skatterna.

Filtrering

Kategori
Tagg


Skribent