• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Organisationer som ordnar volontärarbete

  Vill du ge världen ett handtag - samtidigt som du är utomlands? Här listar vi organisationer som kan hjälpa dig att komma ut som volontär i världen.

  Organisationer som ordnar volontärarbete

  Svenska företag och organisationer:


  Individuell människohjälp (IM)

  Individuell Människohjälp delar upp sitt volontärarbete på sommarvolontärer, då du är borta en kortare tid, vår- och höstvolontärer, då du är borta i 3–4 månader eller seniorvolontärer för dig som är över 35. Du måste vara medlem för att söka. IM arbetar i Guatemala, El Salvador, Moldavien, Rumänien, Serbien, Malawi, Zimbabwe, Indien, Nepal, Tibet, Irak, Jordanien, Palestina, Libanon.
  http://www.manniskohjalp.se

  El Puente

  El Puente arrangerar volontärresor till Mexiko, Guatemala, Costa Rica, Panama, Colombia, Venezuela, Argentina, Uruguay, Chile och Ecuador. Du jobbar antingen under socialt arbete, konstruktionsarbete eller djur- och naturarbete. El Puente har även kombinationsresor där du kan lära dig dansa salsa eller tango eller surfa. Volontärprogrammet ligger på 6–16 veckor. Här kan du vara mellan 18 och 65 år.
  http://www.puente.se

  PeaceWorks

  PeaceWorks är en ideell organisation och den svenska delen av International Cultural Youth Exchange, ICYE. Såväl korttidsresor på ett par veckor som längre resor på upp till ett år erbjuds. Resorna går till ett 50-tal länder och inom 15 arbetsområden som t ex barn och ungdomar, miljö, sport/fritid, funktionshinder och mänskliga rättigheter.
  http://www.peaceworks.se

  Stiftelsen Skandinaviska institutet

  Det vanligaste är resor på 6–10 veckor till Ecuador, Guatemala, Galapagos eller Quito. Men du kan stanna i upp till ett år om du vill. Du jobbar inom sjukvård, skola, jordbruk, kultur, miljövård eller mänskliga rättigheter. Försäkring ingår i resan och 14 dagar efter hemkomst. Du måste ha fyllt 18 år.
  http://www.scandinavianinst.com

  ActionAid (Sverige)

  ActionAid är egentligen en brittisk organisation, men med säte även i Sverige. Organisationen har byggprojekt i bland annat Asien, senast i Kambodja och Nepal. Hälften av pengarna går till att finansiera ditt uppehälle och hälften till att finansiera husbyggena. Du kan få åka som 16-åring i en vuxens sällskap, annars är det 18 år som gäller.
  http://www.actionaid.se

  STA Travel

  STA Travel har funnits som researrangör i Sverige i tio år och arrangerar från och med årsskiftet enbart resor till Indien. Du kan välja att vara borta mellan två veckor och ett år. Under de kortare resorna hjälper du exempelvis till på bygg- och underhållsprojekt. Dina arbetsuppgifter på de längre resorna blir att ta hand om barn, handikappade och äldre. Du kan också hjälpa till i undervisningen och arbeta i miljö- och djurprojekt.
  http://www.statravel.se

  Volontärresor

  Volontärresor anordnar resor på mellan 2 och 24 veckor (vanligast är 8 veckor). Resorna går till Mongoliet, Kina, Indien, Nepal, Thailand, Vietnam, Senegal, Ghana, Tanzania, Sydafrika, Mexiko, Costa Rica, Peru, Ecuador och Brasilien. Du måste ha fyllt 18 år eller 21 år på vissa projekt. För dig över 45 år finns två specialresor, till Thailand och Indien.
  http://www.volontarresor.se

  Internationella arbetslag (IAL)

  IAL har tre olika typer av resor. Direktutbyte sker på 10–20 dagar i volontärläger i Europa, Nordamerika, Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Japan, Sydkorea, Marocko, Mongoliet, Palestina, Syrien och Tadzjikistan. På Nord/Syd-utbyte är det 2–4 veckor som gäller. Som långtidsvolontär krävs erfarenhet från tidigare volontärarbete. Långtidsvolontärer är borta minst en månad, oftast mellan 3 och 12 månader. Du måste vara 18 år för att få resa.
  http://www.ial.se

  Utländska företag och organisationer


  I To I

  Detta brittiska företag anordnar resor till 24 olika länder i Afrika, Asien, Oceanien, Sydamerika och Mellanamerika. Du kan bland annat arbeta med barn, utbildning, byggprojekt eller djur och natur. Du kan vara borta mellan 1-12 veckor. Företaget grundades 1994 och har skickat över 20 00 volontärer över hela jordklotet. Med I to I kan du åka så fort du fyllt 17 år vilket är lite yngre än normalt.
  http://www.i-to-i.com

  Volunteer Abroad

  Amerikanska Volunteer Abroad är en av världens största samlingsplatser för volontärresor. Här förmedlas resor till över 160 länder. Inriktningarna på ditt arbete är lika många. Välj mellan ekoturism, medicin eller gatubarn och var borta alltifrån en vecka till två år.
  http://www.volunteerabroad.com

  United Planet

  United Planet är en ideell och internationell organisation med säte i Boston i USA. Med organisationen kan du välja mellan att vara borta i en vecka upp till ett år. Organisationen arrangerar resor till runt 45 länder världen över och du kan välja att arbeta på barnhem, inom utbildning, sjukvård och mycket annat. Du måste vara 18 år på de längre resorna men kan vara 16 år i sällskap av en vuxen på de kortare resorna.
  http://www.unitedplanet.org

  Läs mer på Vagabond.se


  Trendigt med korta volontärresor
  Tips inför volontärresan
  Mina jobbade som volontär i Thailand

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!