• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Egyptenresor ställs in resten av året

  Apollo, Fritidsresor och Ving ställer in samtliga Egyptenresor under resten av året. En av arrangörerna sätter istället in extraflyg till Madiera och Kanarieöarna.

  Egyptenresor ställs in resten av året
  Turiststoppet drabbar Sharm el Sheik vid Röda havet och flera andra egyptiska resmål. Foto: Thinkstock

  Först i början av januari drar charterarrangörerna igång med Egyptenresorna, om läget har lugnat ner sig vill säga.

  – Kunder som har en resa inbokad med Ving till Sharm el Sheikh under vintersäsongen kan boka om sin resa till ett annat alternativ eller boka av sin resa och få pengarna tillbaka. Inbokade kunder kontaktas av Ving Kundservice per brev inom kort, berättar Magdalena Öhrn på Ving.

  Apollo och Fritidsresor kör på samma linje.

  - Det är naturligtvis mycket tråkigt att behöva ställa in resor till Egypten. Vi hoppas att läget i landet stabiliseras så att vi kan återuppta trafiken efter årsskiftet, men då med kraftigt reducerad kapacitet. Det som händer i Egypten är mycket tragiskt, ur många aspekter.  Den egyptiska ekonomin är beroende av turismen och många familjer behöver turismen för sin försörjning, säger Kajsa Moström på Apollo.

  Fritidsresor sätter in extraflyg till Kanarieöarna och återlanserar Madeira för att täcka upp för Egypten.

  - Eftersom efterfrågan redan är hög inför hösten och vintern sätter vi in extraflyg till Kanarieöarna och Madeira. Självklart finns också platser i det övriga programmet, bland annat till Kap Verde och Thailand, säger Bassam el Mattar på Fritidsresor.

  - Vi erbjuder dessutom en ombokningsrabatt på 500 kronor per bokning som plåster på såren.

  Madeira är ett nygammalt resmål från Fritidsresor. Biljetterna till de resorna släpps till försäljning inom de närmsta veckorna och resorna startar längre fram i höst/vinter.

  Svenska utrikesdepartementet avråder från alla resor till Egypten, förutom transfer vid Kairos flygplats. Det innebär att du har rätt att få pengar tillbaka eller boka om din resa, även om researrangören skulle bestämma sig för att resan ska bli av.

  Trots att läget i Egypten är spänt säljer Egyptenresorna från Finland bra, rapporterade Yle, finländska riksradion. häromdagen. Men idag kom beskedet att även de finländska charterarrangörerna ställer in.

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!