• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Äventyrarna överlevde mardrömsön

  Minns ni Emil Carlberg och Henrik Melin, killarna som frivilligt planerade leva på en öde ö i Karibien? Nu är de tillbaka i Sverige och konstaterar att det var allt annat än ett paradis.
  – Ingen som inte har varit med om något liknande kan förstå vad vi har gått igenom. Det har varit de värsta veckorna i våra liv, berättar Emil Carlberg.

  Äventyrarna överlevde mardrömsön
  Henrik Mellin och Emil Carlberg levde som skeppsbrutna i Karibien.

  Tidigare i vår skrev Vagabond.se om äventyrarna Emil Carlbergs och Henrik Melins öde ö-projekt i Dominikanska Republiken. Utan medhavd mat eller andra bekvämligheter skulle de prova på livet som skeppsbrutna. Enligt ursprungsplanen tänkte killarna stanna på ön i två månader, men efter tre veckor kände båda att det räckte.

  På sociala medier har ni beskrivit ön som en mardrömsö. Förklara.
  – Det var en kamp helt enkelt, det insåg vi tidigt. Vi var konstant hungriga, utmattade och uttorkade. Under dagarna var det för varmt för att vistas i solen. Då fick vi ta siesta. På nätterna gick det knappt att sova på grund av alla insekter som bet en. Det spelade ingen roll hur mycket myggmedel vi använde.

  Hur tillbringade ni er tid på ön?
  – Det var garanterat fler tråkiga stunder än roliga. Det enda vi gjorde var att samla mat och vatten för att överleva. Kokosnötter var vår huvudföda och vi drack kokosvatten och regnvatten som vi samlade i en plastpåse. Men det gällde att hushålla med det lilla vi hade.

  Allt killarna gjorde blev till stora projekt. De täljde många spjut och fiskespön och kunde sitta i timmar för att få dem perfekta – allt för att få tiden att gå och tänka på något annat.

  Efter 21 dagar lämnade de den mardrömsliknande ön.

  – Vi hade gjort allt som hade med överlevnad att göra. Vi hade fått nog så vi bestämde oss för att dra därifrån, säger Emil.

  På Facebook har Emil och Henrik en sida, America Cycling, där de lägger upp bilder och texter från deras äventyr. Nästa projekt blir någon gång i juni då de i några dagar ska göra om öde ö-projektet.

  – Men den här gången befinner vi oss på svensk mark, på en ö i Bohuslän. Det ska bli intressant att sedan jämföra det med äventyret i Dominikanska Republiken.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!