• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Populäraste ölsorterna i världens länder

  Efes i Turkiet, Chang och Singha i Thailand och Mythos i Grekland – det är inte mycket som sitter bättre på resan än ett iskallt glas av den lokala ölen. Gärna fylld till kanten och med en härlig krispig krona av skum…

  Populäraste ölsorterna i världens länder

  … Men hur vet man vilken öl som är mest "genuin" om man kommer till ett land man aldrig besökt förut? Genom att studera Vinepairs ölkarta som visar den populäraste ölsorten i 100 länder. Eller sorter som i Thailand där det är oklart vilket märke som säljer bäst.

  En intressant aspekt som The Economist påpekar är att det är få ölsorter som innehar favoritstatusen i mer än ett land, trots att många av de olika sorterna produceras av ett fåtal multinationella företag. 

  Kartan är inte heller helt korrekt – Sveriges populäraste öl är till exempel inte Pripps Blå som kartan föreslår, utan Sofiero Original. Det enligt statistik från Systembolaget. Men med det sagt ger kartan i alla fall en rolig överblick av ölsorter i världens länder, och kanske ett dryckestips eller två inför dina kommande resor. 

  Europa

  Läs även: Prags bästa mikrobryggerier

  Norra Afrika & Mellanöstern

  * Irans mest populära ölsort är alkoholfri. 

  Västra & Södra Afrika

  Ryssland & Centralasien

  Asien 

  Fakta: Kinas popläraste öl är även det mest sålda ölet i världen. År 2013 stod Snow för hela 5,3 procent av marknaden. (Källa: CNN Money). 

  Indonesien, Australien & Nya Zeeland

  Läs även14 bilder som visar varför du borde akta dig för djuren i Australien

  Nordamerika

  Läs även: Snart kan du bli full på pulver i USA

  Sydamerika

  Läs även: 

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!