• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dagens bild: Den himmelska glasvägen på Tianmenberget

  På 1 430 meters höjd erbjuder Tianmenbergets "skywalk" spektakulära vyer över nationalparken som omger det. På en klar dag kan du blicka ner mot marken som skymtar hundratals meter nedanför dig. På en dimmig dag känns det som om du promenerar bland moln.

  Dagens bild: Den himmelska glasvägen på Tianmenberget

  Glasleden är en del av en 1,6 kilometer lång vandringsled som ligger upphöjd längs med den vertikala bergsväggen. En tur på leden tar ungefär 1,5 timmar och själva glasvägen är 60 meter lång och 1,6 meter bred.  

  Om nationalparken: Tianmen Mountain National Park ligger i den nordvästra delen av Hunanprovinsen i östra Kina. Parken upptar en yta på 2 kvadratkilometer och för att ta dig till gångvägen måste du först åka i en kabinbana som tar dig upp mot toppen. Under den 30 minuter långa färden passerar du bland annat den ökända vägen "Heaven-Linking Avenue, som slingrar sig uppför berget med skarpa serpentinsvängar. På vintern stängs glasdelen av leden av för besökare men kabinbanan är öppen året om. Var beredd på långa kötider och trängsel, parken är välbesökt, men de flesta som varit här intygar att väntan var värt det. 

  Missa inte: 

  Video: "Världens farligaste led" öppnar igen
  Dagens bild: Spiraltrappan i Thaihangbergen

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!