• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dagens bild: Skogsnymfernas grotta

  När solens strålar når Melissanisjön i Kefalonia lyses vattnet upp och får en nästan övernaturlig glöd. I det bräckta vattnet ser båtarna nästan ut att sväva i luften.

  Dagens bild: Skogsnymfernas grotta

  Förutom att den 60 meter breda och 150 meter långa grottan är vacker så är den även speciell ur ett geologiskt perspektiv ­– den har skapats genom en kemisk process som uppstår när vatten kommer i kontakt med vissa kalkhaltiga bergarter och skapar håligheter i berggrunden genom erosion.

  Vattnet är bräckt på grund av underjordiska strömmar av saltvatten från havet som ligger cirka 500 meter från grottan och sjöns vattennivå är en meter högre än havsnivån. 

  Grottan ligger utanför byn Karavomylos och nås via båtturer som tar dig genom tunnlar och kammare täckta med grönska och stalaktiter. 

  Fakta Kefalonia: 

  Greklands kanske grönaste ö med venetiansk arkitektur, respektingivande berg och kullar, kritvita klapperstensstränder och nästan löjligt turkosblått vatten. Den exklusiva och måttfulla turismen på ön lockar främst italienare, engelsmän och en hel del inhemska och internationella kändisar med en och annan lyxyacht i bagaget. Grottan är öppen för besökare under sommarhalvåret. Bäst tid att besöka är mitt på dagen då solen står som högst. 

  Missa inte:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!