• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är världens lyckligaste länder

  FN har släppt sin årliga rapport World Happiness Report som listar världens lyckligaste befolkning. Sverige kommer med på topp-tio men hamnar efter våra skandinaviska grannar Danmark och Norge.

  Här är världens lyckligaste länder

  Rapporten bygger på svar från 3 000 personer från varje land som har fått svara på frågor som bland annat handlar om ekonomi, social trygghet, frihet, korruption och förväntad levnadslängd och där respondenterna får värdera sina svar på en skala från 0 till 10. 

  Lyckligast är invånarna i Schweiz med ett genomsnitt på 7,59. Därefter följer Island (7,56), Danmark (7,53) och Norge (7,52). Sverige hamnar först på åttonde plats med ett genomsnitt på (7,36), så det är små marginaler det handlar om. Minst lyckligast är befolkningen i det västafrikanska landet Togo.

  Endast tre av länderna på tio i topp-listan­ – Kanada, Nya Zeeland och Australien ­– ligger utanför Europa. USA hamnade på plats 15, strax efter Mexiko, Ryssland på plats 64, Storbritannien på plats 21, Tyskland på plats 26 och Spanien på plats 36. 

  10 lyckligaste länderna:

  1. Schweiz
  2. Island
  3. Danmark
  4. Norge
  5. Kanada
  6. Finland
  7. Nederländerna
  8. Sverige
  9. Nya Zeeland
  10. Australien

  10 minst lyckliga länderna:

  1. Togo
  2. Burundi
  3. Syrien
  4. Benin
  5. Rwanda
  6. Afghanistan
  7. Burkina Faso
  8. Elfenbenskusten
  9. Guinea
  10. Chad

  Läs hela rapporten här.

  Missa inte:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!