• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hon kommer att bli blind – beslöt sig för att resa runt jorden

  Lara Miller, 34, från Australien håller på att förlora sin syn. När hon fick sin diagnos beslutade hon sig för att se så mycket av världen som hon kan innan det är för sent.

  Hon kommer att bli blind – beslöt sig för att resa runt jorden
  Foto: Lara Miller/Lovewalkeatsee/Instagram.

  I en kamp mot klockan utforskar Lara Miller världen tillsammans med sin make. På sitt Instagramkonto Love Walk Eat See delar hon med sig av sina resor i vackra fotografier till sina drygt 100 000 följare. 

  Lara var 18 år gammal när hon blev diagnostiserad med ögonsjukdomen Retinitis pigmentosa som sakta tar hennes syn ifrån henne.

  När hon fick en semesterresa till Bali av hennes farbror som 19-åring beslöt hon sig för att ta till vara på tiden genom att resa när helst hon kunde och skaffa sig så många nya intryck som möjligt. 

  Ett foto publicerat av @lovewalkeatsee

  Lara träffade sin make för 11 år sedan och sedan dess har varit trogna reskamrater.  Laras sjukdom gör att hon lider av tunnelseende, ljuskänslighet och nattblindhet och när det blir för mörkt för att se finns hennes make där för att leda vägen. De reser sakta och utan stress.

  – Att resa långsammare vårdar bara inte min hälsa, men det berikar också våra erfarenheter genom att ge tid till att hitta speciella ögonblick för fotografering, kunna få kontakt med människor och djur, och att uppleva det dagliga livet, säger hon till Daily Mail. 

  Ett foto publicerat av @lovewalkeatsee

  I en intervju med australienska Huffington Post förklarar hon namnet bakom kontot – Love Walk Eat See. 

  – Älska, för att älska mina nära och kära fullt ut och att bli älskad av dem. Vandra, för att känna, lukta och utforska nya och gamla platser. Äta, för att förhöja den sinnliga upplevelsen och för att stödja lokala producenter. Och fotografera och fira allt jag vad jag ser. 

  Ett foto publicerat av @lovewalkeatsee

  Några av hennes bästa reseminnen inkluderar en nio dagar lång vistelse i en avlägsen och lantlig by ovanför trädgränsen i Schweiz som spenderades med att gulla med lamm, pulsa runt i djup nyfallen snö och sova i en tipi. Och smaksensationen av färsk mozzarella på Italiens Amalfikust.

  Ett foto publicerat av @lovewalkeatsee

  – Medvetenheten om min framtida förlust av synen blev en drivkraft för mig att se världen. Jag vill göra så mycket som möjligt innan jag inte kan längre. Jag vet vad som väntar mig, men jag kommer inte att sitta här och vänta på det, säger hon till The World Weekly.

  Ett foto publicerat av @lovewalkeatsee

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!