• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Att tänka på när du besöker en diktatur

  Att resa i en diktatur kan stå dig dyrt om du inte följer landets lagar och regler. Vad som kan ses som en bagatellartad handling för västerländska turister kan ge hårda straff i vissa länder. Här är några saker att tänka på när du reser i en diktatur.

  Att tänka på när du besöker en diktatur

  Nyligen dömdes en 21-årig amerikansk student till 15 års straffarbete i Nordkorea för brott mot staten, efter att han försökt stjäla en politisk banderoll från ett hotell i landet. Domen mot studenten kom bara veckor efter att USA innan lyckades få FN att driva igenom hårdare sanktioner mot Nordkorea på grund av påstådda kärnvapensuppskjutningar i början av janurari. Det är troligt att den stränga domen är ett politiskt utspel. 

  Tipsen nedan är självklart inte heltäckande, men kan vara goda råd att följa om du reser i en diktatur. 

  Nordkorea

  Pyongyang. Foto: Bigstock.

  Pyongyang. Foto: Bigstock.

  Nordkorea har länge varit en total diktatur, på senare tid har landet öppnat upp gränserna för turister allt mer. Väljer du att besöka Nordkorea ska du vara medveten om att små företeelser kan straffas väldigt hårt. 

  I Nordkorea finns stränga lagar på vad du får fotografera. Att ta bilder på militären, byggarbetsplatser och närbilder på ledarnas statyer eller porträtt, är strikt förbjudet. Besökare bör också visa stor respekt för ledarna i landet och riskerar allvarliga konsekvenser om de tar sönder en bild, inkluderat de i tidningar, på någon ledare.

  Det viktigaste att tänka på när du besöker Nordkorea är att du håller din politiska åsikt för dig själv.

  Nästa sida: Kuba

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!