Annons
Annons
Restips

Karins bästa resor 2009

Karin njöt av öknen i Namibia, led av charternattflyg med skrikande ungar och tyckte att årets skönaste dopp kom efter lång vandring i Samariaravinen.

Text: Karin Wallén • 2009-12-15 Uppdaterad 2009-12-15

Årets …

Bad: ett välbehövligt dopp i havet efter 16 kilometers svettig vandring genom Samariaravinen på Kreta.

Naturupplevelse: Namibias skiftande, öde landskap. Från savann, via sandöken, till salt hav och häftiga nära-djuren-upplevelser med Levo Tours i Walvis Bay, http://www.levotours.com

Transportsträcka: en väldigt vågig kajakpaddling från Öland till Blå Jungfrun, med nyinköpt tält i packluckan. Bara för att komma fram och upptäcka att det råder tältförbud på ön.

Bottennapp: charterflyg med Ving från Kreta klockan halv tre på natten, med sprängande huvudvärk och omgiven av gråtande barn.

Brakmiddag: världens största schweinbrat med semmelknödel och sauer­kraut på Markthalle i östra Kreuzberg, Berlin. Det blev inget festande hela natten. Det blev hem till hotellrummet med vaggande gång.

Fadäs: i incheckningskön på Arlanda, på väg till Aspen. Vaddå, skulle man ha registrerat sig på nätet för att få komma in i USA? Tre dagar innan avresa?! Det blev till att koppla upp sig på det mobila bredbandet precis innan planet skulle lyfta. Och jodå, jag blev insläppt. Är du på väg till USA, gör inte som jag. Registrera dig i tid på esta.cbp.dhs.gov.

Överraskning: När man åker in i en tunnel på Färöarna kan det vara solsken, och när man kommer ut på andra sidan kan det vara snöstorm.

Mysigaste: att klappa en spinnande gepard på farmen Hammerstein i Namibia, där djur som olovligen hamnat i fångenskap får ett nytt hem. hammerstein.fridi.argon.webspace24.de.

Utmaning: att försöka skriva reportagetexter liggandes i en hängmatta i Thailand. Man blir ju så dåsig i värmen. Dyraste: ett tält för 7 000 kronor. Nej, inte ett sånt med tinnar och torn utan ett helt vanligt, grönt, kupoltält. Hittills använt två gånger.

Drömresa 2010

Att åka skidor över Svalbard i ett par veckor och ägna återstående delen av året åt att tina upp mig i Karibien.

Men istället blir det nog: en roadtrip genom Kalifornien, Oregon och Washington State. Och några nätter i det omtalade lyxtältet, någonstans i fjällen.


Text: Karin Wallén • 2009-12-15
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top