• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sluta slöa på semestern!

  Att semestra är att ligga och lata sig i skuggan med en drink. Eller? Här är researrangörerna för dig som hellre rör på dig, som gärna svettas ihop med andra och inte är rädd för lite mjölksyra.

  Sluta slöa på semestern!

  1. Massor av träning på ett ställe

  Apollos resort Playitas på Fuerteventura lär inte lämna någon motionssugen besviken. Anläggningen rymmer tennisbanor, golfbanor, simbassäng och fitnesscenter. Det finns också en friidrottsarena på 3 kilometers avstånd. Andra aktiviteter som organiseras är jogging, vandring, stavgång, landsvägscykling, mountainbike, vattengymnastik, segling, surfing, kajakpaddling, dans, volleyboll, dykning… Semester med fokus på rörelse helt enkelt. Resorten har flera olika boendealternativ och två restauranger.
  http://www.apollo.se och http://www.playitas.se

  Bild 775937


  2. Packa löparskorna

  Varför inte kombinera storstadsbesöket eller solsemestern med en rejäl dos löpträning? Med kända och kunniga instruktörer kan du få träning anpassad till din egen nivå i nya miljöer – spring maraton i New York eller låt sandstranden stärka musklerna i Portugal! Resorna är riktade mot aktiva resenärer men många reser tillsammans med familj och vänner som inte tränar och det blir just en kombination av semesterresa och träningsläger.
  http://www.springtimetravel.se

  Bild 775938


  3. Kampsport i Thailand

  Tillbringa en tid på ett thailändskt träningscenter i Chiang Mai och utvecklas som thaiboxare! Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller har boxats tidigare. Här snackar vi träningsläger – 8 timmars svettig hårdträning om dagen. Du blir en del av muay thai-familjen och drillas av tränare med många års erfarenhet. Då och då är det dags för matchfight och är du redo kan det bli du som står i ringen.
  http://www.lannamuaythai.com

  Bild 775939


  4. Vilken bergstopp drömmer du om att stå på?

  Om du drömmer om att bestiga ett berg kan du resa med Pathfinder, ett reseföretag som även arrangerar skid- och vandringsresor. Några av topparna som finns att välja mellan är Cotopaxi i Ecuador, Jbel Toubkal i Marocko och Kilimanjaro i Tanzania. Du behöver inte vara klätterkunnig eller ha erfarenhet av högalpin klättring sedan tidigare, men måste förstås ha god fysik och vara beredd på den utmaning som berget och naturen står för.
  http://www.pathfindertravels.se

  Bild 775940


  5. Snygga vadmuskler i Sydeuropa

  Det är stor skillnad på att hyra en bil eller åka med lokaltrafiken – och att själv trampa runt på cykel! Du får trimmade muskler samtidigt som du kommer nära inpå lanskapet du färdas genom. Du hinner uppleva dofter och färger, du hinner stanna och prata med ortsborna eller titta på utsikten. Prima Travel anordnar cykelresor i södra Europa och dessa går att kombinera med båtturer om man vill.
  http://www.primatravel.se

  Bild 775941


  6. Upplev vacker natur från hästryggen

  Även om det är hästen som jobbar mest när du rider så är det minsann ingen lek att tillbringa flera dagar i sadeln. Rid genom det isländska landskapet som islänningarna gjort i århundraden. Upplev Transsylvaniens trevliga bergsbyar och galoppera fram genom dess dalar. Eller varför inte sluta upp med en flock zebror i bushen i Botswana, efter att ha spanat lejon från hästryggen?
  http://www.hippotours.se

  Bild 775942


  7. Träna zumba i Marocko

  Fitnessformen zumba, som kombinerar latinamerikanska danssteg med workout, vinner snabbt mark i Europa efter att ha etablerats i USA på 1990-talet. Följ med en duktig instruktör till Marocko och varva dagarna med att träna, shoppa och åka på sightseeing i landet.
  http://www.inshapetravel.se
  Bild 775943

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!