• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Spektakulär restaurang ligger insprängd i en grotta – världens mest romantiska läge?

  Tända ljus, italiensk mat och vin samt en helt magisk utsikt över det Adriatiska havet. Inbäddat i en klippvägg i den syditalienska småstaden Polignano a Mare hittar du Grotto Palazzese "

  Spektakulär restaurang ligger insprängd i en grotta – världens mest romantiska läge?

  Restaurangen är en del av Grotto Palazzese Hotel och ligger insprängd i en urholkad grotta i kalkstensklippor. Själva hotellet ligger i den pittoreska byn Polignano a Mare i den italienska regionen Apulien. Polignano a Mare ligger strax utanför Bari och är i sig själv värt ett besök. 

  Vackra Polignano a Mare ligger upphöjd på kalkstensklippor och är belägen cirka 3 mil utanför Bari på Italiens klack. Foto: Bigstock.

  Under dagen är grottan naturligt upplyst av solreflektioner från det azurblåa havet nedanför och när det blir mörkt tänds den upp av utspridda lampor som sprider stämning genom restaurangen. 

  Foto via Grotta Palazzese.

  Restaurangen har öppet under sommartid mellan maj och oktober. På menyn bjuds det bland annat på läckerheter från havet som dagens fångst och bläckfisk, men även traditionella pastarätter går att beställa in. 

  Foto: Grotta Palazzese.

  Men förutom den gedigna maten och den imponerande vinlistan så är ju utsikten den största attraktionskraften. Kolla bara bilderna nedan! 

  Foto: Grotta Palazzese.

  Foto: Grotta Palazzese.

  Magiskt! 

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook!

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!