• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 av världens häftigaste vattenrutschkanor

  Glid ner i turkost vatten eller snurra runt bland psykedeliska LED-ljus? De här vattenrutschkanorna måste vara några av de mest spektakulära i världen.

  6 av världens häftigaste vattenrutschkanor
  Foto: Soneva Jani.

  1. Leap of Faith, Atlantis – Bahamas 

  Foto: Atlantis.

  Kastas ner för en nästan vertikal 18 meter hög kana innan du åker igenom en tunnel som omringas av hajar. Den här nervbitande vattenrutschkana finns på hotellkomplexet Atlantis på paradisön Bahamas. 

  2. Royal Flush – USA

  Foto: BSR Cable Park/Facebook.

  Skulle du våga att åka i en vattenrutschkana som kastar dig tiotals meter upp i luften? I så fall ska du bege dig till Texas och vattenlandet BSR Cable Park. Här kan du även surfa, åka vattenskidor och wakeboard. 

  3. Soneva Jani – Maldiverna 

  Foto: Soneva Jani.

  Lyxvillor, kritvita remsor av pudermjuk sand och oceaner av kristallblått vatten omger den här drömmiga varianten som finns på nyöppnade Soneva Jani på Maldiverna. 

  4. Tobbogan – Cittá del Mare, Italien 

  Efter en åktur i här sceniska vattenrutschkanan på Sicilien landar du i det salta Medelhavet. Den ligger på semesterkomplexet Cittá del Mare, en dryg timmes bilfärd väster om Palermo.

  5. The Black Hole – Tyskland 

  I den här vattenrutschkanan kan du låtsas att du åker igenom ett maskhål i rymden, eller att du har förflyttats tillbaka i tiden till ett 80-talsdisco. Du hittar den på äventyrsbadet Bad 1 i tyska Bremerhaven.

  6. Boeing 747 – USA

  Foto: Evergreen Wings and Waves Waterpark.

  En vattenrutschkana i en ombyggd Boeing 747? Ja, varför inte? På rymd- och luftfartsmuseet i McMinnville, Oregon kan man inte bara lära sig om olika flygplan, man kan även åka vattenkana utför taket på en av dem. 

  Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!