• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 snygga boutique-hotell i Europa vi vill checka in på just nu

  Charmigt små och chict inredda – de här lyxiga boutiquehotellen är perfekta för en trendig getaway.

  7 snygga boutique-hotell i Europa vi vill checka in på just nu
  Hotellet Masseria Moroseta, Italien.

  1. The Island – Storbritannien 

  I det här mysiga mini-hotellet bor man i en stuga belägen på en egen klippa ett stenkast från stranden – bokstavligen talat. Från den privata verandan kan man dricka te och blicka ut över den sydengelska kusten och byn Newquay som ligger i det brittiska grevskapet Cornwall. Pittoreskare än så här blir det väl knappast? 

  Minimumvistelse: Fyra nätter från 32 000 kr, boutique-retreats.co.uk

  2. Hotel Adriatic – Kroatien

  Det här konstnärliga hotellet slog upp sina dörrar i den pittoreska hamnstaden Rovinj sommaren 2015. Staden ligger vid den italienska gränsen, vilket gör den till en perfekt utgångpunkt för utflykter till Trieste eller Venedig. Hotellet har 18 rum, med varierande design, över 100 verk från europeiska konstnärer och ett franskt brasserie. Dessutom finns här en bar med Kroatiens största whiskey-utbud. 

  Dubbelrum från 3183 per natt, maistra.com/hotel-adriatic-rovinj

  3. Quadrum ski & yoga resort – Georgien 

  I det nyöppnade hotellet bor man i ombyggda containers som ligger på en sluttning av Kaukasusbergen omgivet av fantastiska omgivningarna. Hotellet ligger bara fem minuters gångväg från skidliftarna och från och med nästa år kommer gäster även kunna simma, basta och utföra yoga på hotellet. 

  Dubbelrum från 807 kronor per natt, quadrum-gudauri.com

  4. Masseria Moroseta – Italien 

  Det lilla hotellet i staden Ostuni är en minimalistisk designdröm helt i vitt. Hotellet omgivs av olivodlingar med utsikt till havet och har sex sviter med privata trädgårdar. Ostuni ligger i Apulien på Italiens klack och har nära till sevärdheter som byarna Polignano a Mare och Alberobello. 

  Dubbelrum från 1400 kr/natt, masseriamoroseta.it

  5. Naxian on the Beach – Grekland 

  Naxian on the Beach består av tio bohemisk inredda strandvillor nära Naxos stad. Rummen är inredda med modern kykladisk stil och samtliga villor har sina egna utomhusjacuzzis. Något som kan tyckas vara överflödigt, då stranden Plaka ligger precis utanför tröskeln. 

  Dubbelrum från 1430 kr/natt, naxianonthebeach.com/en/

  6. Tainaron Blue Retreat – Grekland 

  Det rustika hotellet med tre rum ligger vackert beläget på en höjd omringat av dramatiska naturscener i regionen Mani på halvön Peloponnes. I den vildvuxna regionen är historiens och mytologins vindar extra starka. Besök Kap Sunion och den antika tempelruinen helgat åt Poseidon eller vandra ut längs udden Tainaron – det grekiska fastlandets sydligaste punkt och enligt legenden – porten till underjorden. 

  Dubbelrum från 2 500 kr/natt tainaron-blue.com

  7. Valverde Hotel – Portugal

  Valverde ligger på Lissabons tjusiga paradgata Avenida da Liberdade med utsikt över stadens klassiskt röda takåsar. Här finns 25 individuellt inredda rum, ett gym och kanske hotellets största dragplåster – en skuggig innergård med pool och cocktailbar. 

  Dubbelrum från 2 100 kr/natt, valverdehotel.com

  Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!