• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Barcelonas skönaste hotell – från budget till lyx

  Det finns alltid en anledning att komma tillbaka till Barcelona. Maten, pulsen och stranden mitt i staden slutar aldrig att locka. Här är några av Medelhavsmetropolens skönaste boenden, från budgetpris via mellanprisklass till kategorin för dig som är lyxsökare.

  Barcelonas skönaste hotell – från budget till lyx
  Hotel Majestic är ett av Barcelonas riktigt klassiska lyxhotell. 2018 fyller det 100 år. Foto: Hotel Majestic

  Prisklass lyx – topp 3 hotell

  Soho House – en bit av England

  Den tunga, rustika, storblommiga engelska landsbygden har flyttat till Barcelona. Hotellet, som slog upp sina portar under hösten 2016 har lagt beslag på ett magnifikt läge precis där Barri Gotic möter havet och Port Vell. Utsikten från solbäddarna vid takpoolen är helt enkelt svårslagen, där hela hamnen och havet breder ut sig vid dina fötter.

  Skulle du tröttna på att nöta stadens gator under ditt Barcelonabesök så behöver du inte gå sysslolös om du stannar en dag på hotellet. Förutom att utomhuspoolen är uppvärmd året runt så finns också en spaavdelning med inomhuspool i källaren, gym, en biograf med dagliga visningar och en rad härliga rum där du med fördel sjunker djupt ner i något mjukt och storblommigt med en Soho Mule cocktail i handen.

   

  Soho House.

  Soho House.

   

  Ohla Barcelona – smakrikt cityhäng

  Är man mest intresserad av det som de centrala delarna av Barcelona har att erbjuda, så är det egentligen gångavstånd till det mesta. Och då kan femstjärniga Ohla Barcelona vara en bra utgångspunkt för dina upptäcksfärder.

  Boutiquehotellet med sina 74 rum är inrymt i ett gammalt privatpalats som tillhört Barcelonas första greve och balanserar på kanten mellan stadsdelarna Barri Gotic och Born. De svulstiga sekelskiftesfasaderna står i stark kontrast till hotellets moderna inre. När man kommer innanför dörrarna möts man av en interiör som snarast är nordiskt avskalad.

  Hotellets två starkaste kort är dels takterassen, en Barcelonaupplevelse i sig med fantastiskt utsikt över stadens takåsar ända ner till havet och såväl pool som bar. Dels stoltserar också Ohla Barcelona med en egen enstjärnig Michelinkrog. Det är kocken Romain Fornell som basar över Caelis, ett fantastiskt matäventyr i upp till 19 serveringar, som varmt rekommenderas. 

  Hotellet har till och med i bästa nordiska stil en liten bastuavdelning, som går bra att nyttja när som helst, om den oftast trofasta Medelhavssolen skulle svika.

  Och något av det bästa är att detta är lyxklass till rimligt pris.

  Ohla Barcelona.

  Ohla Barcelona.

   

  Hotell Majestic – Klassiskt på paradgatan

  Svulstigt, klassiskt och femstjärnigt. I hotellet som firar 100 år 2018 vandrar du genom salar av valvbågar i marmor, kolossala kolonner och överdådiga trapphus.

  Majestic ligger strategiskt placerat för den shoppingsugna, på paradgatan Passeig de Gracia. Härifrån är det också bara en kort promenad till Gaudís mästerverk Casa Batlló och La Pedrera.

  Oklanderlig service är en hederssak på Majestic, bland stans bästa enligt vissa. Hotellet har också en takterass med pool, vilket varje lyxigt hotell med självaktning i Barcelona bör ha. Just här får du utsikten mot La Sagrada Familia på köpet.

  Majestic är lyxigt på det där klassiska sättet – majestätiskt helt enkelt.

  Hotel Majestic.

  Hotel Majestic.

   

  Prisklass budget – topp 3 vandrarhem/hostels

   

  Equity Point Centric Hostel – mitt i smeten

  Vill du känna pulsen och andas in flärden på paradgatan till budgetpris så ska du styra stegen till Equity Point Centric hostel. Mitt på fina shoppingstråket Passeig de Gracia hittar du detta hostel.

  Vill du hålla dig riktigt lågbudget så bor du i något av rummen eller sovsalarna med 4, 6, 8 eller 12 bäddar. Rummen är luftkonditionerade och vissa har balkong. Men det finns också enskilda rum om man önskar. Och det kan vara värt att slanta upp lite extra för att få eget rum, då du genast får hotellstandard i mellanprisklass – och till och med egen balkong om du har tur.

  Billiga rum i all ära, men huvudrollsinnehavaren på det här stället är ändå takterassen, där det också finns bar.

  Equity Point Centric Hostel.

  Equity Point Centric Hostel.

   

  Meeting Point Hostels – Starten på din Barcelonavistelse

  Känns snarare som ett budgethotell än ett hostel är en beskrivning som stämmer in på många hostel i Barcelona – och så även detta. Du kan välja mellan sovsal och eget rum.

  Superfräscht hostel som ger bra valuta för pengarna. Här bor du dock inte för det centrala lägets skull utan det kan istället vara ett bra ställe att landa på första natten om du kommer till Barcelona med tåg, då Sants Estacio ligger bara någon minuts promenad bort. Det finns dock gott om kollektivtrafik i närheten som tar dig in till centrum på 10-15 minuter. 

   

  Meeting Point Hostels.

  Meeting Point Hostels.

   

  Hostal Nitzs BCN – hör historiens vingslag 

  Med bara tolv olika rum slipper du den värsta hostelhetsen som lätt uppstår på större ställen där sovsalarna fylls med högstadieklasser på skolresa. Samtidigt befinner du dig här i princip i alltings centrum. För vill du bo mitt i Barcelonas historiska centrum Barri Gòtic, så kommer du nästan inte närmare här. Huset sitter till och med ihop med delar av stans medeltida stadsmurar.

  Älskar du att bara kliva ut genom dörren och irra bort dig i smala gränder så är detta definitivt stället för dig. Samtidigt har du Barcelonas stränder bara 20 minuters promenad bort. 

  Hostal Nitzs BCN.

   

  Prisklass mittemellan – topp 3 hotell

   

  Petit Palace Boqueria Garden – centrumlugn

  Lura systemet och få ett flärdfullt boende till budgetpris. Det här hotellet ligger med perfekt slagläge för den som älskar Barcelonas turistmagnet nummer ett, Las Ramblas och dess omgivningar. En minuts promenad till Ramblan, en minut till tunnelbanan och knappt tio minuter ner till hamnen.
  Men hotellet har lite att göra med turisthetsen ute på Ramblan utan på innergården till det här 1800-talspalatset i Barri Gotic döljer sig en fridfull oas i form av en stor trädgård, där du kan slappna av med något svalkande i glaset.

  Det kan förstås kosta nästan hur mycket som helst att bo här, men nöjer du dig med något av de enkalre rummen så håller du dig fortfarande inom en rimlig budgetnivå. Och de oerhört vackra omgivningarna i hotellets allmäna delar är ju gratis att njuta av.

  Petit Palace Boqueria Garden.

  Petit Palace Boqueria Garden.

  Petit Palace Boqueria Garden.

   

  Casa Gracia Barcelona Hostel – för nostalgikern

  Casa Gracia balanserar fint på gränsen mellan hostel och hotell. Har du svårt att släppa taget om ditt backpackande jag och fortfarande vill uppleva hostelatmosfär? Då har du ett fint alternativ i Casa Gracia. Ta en natt i flerbäddsrum, tröttna på det och flytta sedan till något av deras mer hotellika rum. Det finns goda chanser att du dessutom får en fin liten balkong till ditt rum. Det går också att hyra lägenhet.

  Surrig hostelkänsla med gott om gemensamma utrymmen och på bästa hostelmanér anordnas en rad gemensamma aktiviteter, bland annat stadsvandringar för den som kanske reser själv och vill göra saker i grupp.

  Plus för terassen på innergården, dit man med fördel tar med sin frukost. De har också såväl bar som restaurang. Huset tillhörde en gång en bank och det gamla valvet med bankfack fungerar nu som en något udda matsal som går att boka för privata tillställningar.

  Casa Gracias placering precis vid toppen av Passeig de Gracia gör det lätt att bara trilla ut genom dörren och rinna nedför shoppinggatan i riktning mot ramblan och Barri Gotic. Eller styra stegen åt andra hållet och få en stärkande promenad upp till Parc Güell

  Casa Gracia Barcelona Hostel.

  Casa Gracia Barcelona Hostel.

   

  Room Mate Emma – färg- och formexplosion

  Håll i dig, för den här spanska budgethotellkedjan tar med dig på en riktig färg- och formresa. Det här futuristiska designhotellet maxar verkligen den visuella upplevelsen. 

  Du hittar hotellet i stadsdelen Eixample, en bit bort från de allra mest centrala delarna, men fortfarande bara en kort promenad från shoppinggatan Passeig de Gracia och resten av centrum.

  Room Mate Emma.

  Room Mate Emma.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!