• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 lyxigaste hotellen i Rom

  Vill du leva la dolce vita på din semester till Rom? Checka in på något av dessa hotell!

  5 lyxigaste hotellen i Rom
  Snygga och prisvärda D.O.M ligger i den trendiga stadsdelen Centro Storico. Foto: Press.

  Hotel De Russie    

  Glamourösa Hotel De Russie ligger i närheten av Spanska trapporna och Piazza del Popolo och är en favorit bland Hollywoodstjärnor och annan elit. Ett av hotellets vackraste drag är den stora och romantiska innergården – en grönskande oas för den som vill komma bort från stadens hektiska tempo för en stund. Tennis- och squash-banor, spa och en inomhuspool finns även på ägorna.  

  D.O.M Hotel

  D.O.M är ett lyxigt femstjärnigt hotell som ligger i den övre prisklassen men ändå ger mycket valuta för pengarna. Hotellet öppnade 2014 i ett renoverat 1600-tals palats i Centro Storico, eller det historiska centret. Här finns 24 rum och sviter och en takbar som serverar välkomponerade cocktails. 

  J.K Place Roma

  Femstjärniga J.K Place ligger i ett pampigt townhouse mittemellan Spanska trapporna och Vatikanstaten. På inredningen, som är i lyxig retrostil, har inga utgifter sparats. Tänk marmor, antika eldstäder och sammetssoffor. Hotellet erbjuder 23 dubbelrum och sju sviter. 

  Hotel Barocco

  Avslappnat samtidigt som det ligger centralt, ungefär 7 minuters promenad från Fontana di Trevi. Det fyrstjärniga hotellet har 37 rum och renoverades så sent som 2017. Varje rum är unikt, med eleganta marmorerade badrum, spegelväggar och en del rum har balkong eller terass.

  La Scelta di Goethe 

  På exklusiva La Scelta di Goethe bor du endast fyrahundra meter från Spanska trapporna och har utsikt över Trinita dei Monti och parken Villa Borghese. Det historiska hotellet har två rymliga lägenhetssviter, en butler som är tillgänglig dygnet runt och fantastiska takterasser. Missa inte den charmiga restaurangen Otello alla Concordia på Via della Croce 81 som serverar billig och genuin italienskt mat och har en mysig innergård. Billiga nöjen kan nämligen behövas när man ser prislappen för en natt...

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!