• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Se vinnarbilderna i Vagabonds fototävling

  Nu har vi korat vinnaren i höstens fototävling i samarbete med Nikon. Mängder av fina resebilder strömmade in till oss på redaktionen och det är fantastiskt att se en sådan fotoglädje ute i landet. Här är Barbro Nellys vinnarbild och fyra andra favoriter.

  Se vinnarbilderna i Vagabonds fototävling
  1:a placeringen gick till Barbro Nelly som kammade hem priset av en systemkamera i modellen Nikon D3400 . Foto Barbro Nelly (Bilden är beskuren på höjden)

  1:a Barbro Nelly, Hästholmen, Ödeshög

  Berätta om din vinnarbild.

  – I oktober åkte min man och jag på en arrangerad fotoresa i Namibia. En lyxig och spännande resa där vi åkte runt i en jeep tillsammans med en guide. På en av anhalterna, vid de döda träden, fick jag plötsligt syn på den. Oryxantilopen. Precis på krönet stod den. Det är extra roligt när man lyckas fånga vilda djur på bild. 

  Var kommer ditt fotointresse från?

  – Jag har alltid haft ett intresse för fotografering men startskottet kom då vi hälsade på vår son på Island. När vi kom hem igen var jag peppad på en ny kamera och dess-utom gick jag ett par fotoutbildningar. Sedan har det blivit Island flera gånger. 

  Vart går din drömfotoresa?  

  – Alaska står högt på listan. Även Kanada och Nya Zeeland. Det finns så många fina platser så det är svårt att rangordna. Jag lockas till det kalla, karga klimatet. 

  2:a placering: Christian Bruce, Göteborg

  Morgonmässa i soluppgång vid Bet Maryamkyrkan i Lalibela, Etiopien. En tradition som har hållits här varje vecka sedan 1100-talet.

  Lalibela påminner om Petra i Jordanien. Men här används platsen fortfarande på samma sätt som då den höggs ut ur klipporna för nästan ett årtusende sedan 

  Foto Christian Bruce

  3:e placering: Alexander Hall, Växjö

   

  Alexander Hall

  Efter en tuff vandring uppför Volcano Acatenango utanför Antigua i Guatemala låg molnen tjocka framför oss. När det så småningom började skymma och molnen skingrade sig insåg vi att det inte var åskan som gav ifrån sig de mullrande ljuden, utan Volcano Fuego några kilometer bort. Vi spenderade valborgsmässoafton runt brasan och såg vulkanen spruta ur sig lava gång på gång på gång.

  Foto: Alexander Hall

  4:e placering Jonas Västerlund, Bromma

  Jonas Västerlund

  Bilden togs under min och min flickväns övernattningstur med kajak på Maligne Lake i Kanada. Efter ett par timmars paddlande fann vi oss omringade av höga bergstoppar och jag kunde inte låta bli att föreviga stunden.
  Sjön låg spegelblank den dagen.

  Foto: Jonas Västerlund

  5:e placering Oscar Flores, Jönköping

  Oscar Flores

  Under vår julhelg i Sälen bestämde vi oss för att åka hundspann och bokade en tur. Ett gäng härliga hundar och deras ägare tog med oss upp på fjället för en helt magisk julaftonsförmiddag och perfekt start på julen.
  Kan varmt rekommenderas!

  Foto: Oscar Flores

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!