• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun

  Från cykelresor i dramatiska landskap i Montenegro till surfingresor för hela familjen i Afrika. Här är tio roliga förslag som passar alla, från soffpotatisar till muskelknuttar och promenadglada pensionärer.

  10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
  Foto: Jacob Lund - stock.adobe.com

  1. Surfingsemester med familjen

  Ta med dig barnen till Marocko för en aktiv och lekfylld resa som passar både små och stora barn. Träna på att bemästra vågorna, slappa vid stranden, gör yoga eller ta en ridtur på arabhästar. Resorna passar alla simkunniga över 5 år och arrangeras på ett svenskägt surfcamp söder om Casablanca. Avresor vid varje skollov.

  • Pris circa: 7 500 kr för vuxna, 6 200 kr för barn. Resan dit är inte inkluderad. goactivetravel.se/traningsresor

  2. Latinska rytmer och dans på Kuba 

  Följ med Rosa Bussarna på ett rytmiskt äventyr till ett av salsans hemländer. Strosa omkring i Havanna, bo hos lokalbefolkningen på typiska Casa Particulares och dansa till gryningen på stans bästa nattklubbar. Förutom dagliga danslektioner och ett besök i den världsarvsklassade staden Trinidad finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Resorna är 15 dagar med avresa i oktober.

  • Pris: 24 900 kr. rosabussarna.com

  3. Träningsresa på liveaboard-båt

  Apollo erbjuder flera aktiva resor med boende ombord på båt i både Kroatien och Maldiverna. Förutom att man alltid har nära till vattnet är fördelen att du dagligen får se nya platser. I maj går en resa med Emma Igelström och Jonas Colting till Kroatien. Och i november har Apollo resor till Maldiverna med en simtränare. Förutom sim- och löparresor finns resor med fokus på yoga och surfing. 

  • Pris från 15 998 kr med helpension och plats i hytt. apollo.se/liveaboard , läs även vårt reportage från Maldiverna: Puls i paradiset

  Foto: Istock

  4. Resor för aktiva seniorer

  Är du över 60 år men har fullt med spring i benen? Springtime anordnar träningsresor för äldre på en rad olika välbeprövade turistdestinationer som Portugal, Kreta och Mallorca. Förutom att träna rörlighet, smidighet och styrka finns även tid att njuta av varmare väder och god mat. Uppläggen ser olika ut beroende på destination, men stor vikt läggs på det sociala, enligt arrangören. 

  • Pris från 13 950 kr. springtime.se

  Foto: Istock

  5. Träna inför en svensk klassiker 

  Ving har tagit fram en ny hotellcertifiering: klassikerhotell. Alltså boenden där du inte bara kan njuta av poolhäng utan även träna i de fyra genrerna i en svensk klassiker: cykling, simning, skidåkning och löpning. Än så länge erbjuds tre hotell, två på Mallorca och ett på Cypern

  • Pris från 7 050 kr. ving.se 

  6. Bli fit på Fiji 

  Njut av yogasessioner direkt på stranden, höj pulsen med joggingturer och vandra bland vulkaner. Lär dig skaka på höfterna med traditionell dans och snorkla bland korallrev i Stilla havet. Kilroy erbjuder veckolånga resor till den tropiska övärlden tillsammans med företaget Fiji Life Fitness. Du bor antingen i sovsal eller dubbelrum. Klasserna hålls på engelska.

  • Pris 7 015 kr exklusive flyg. travels.kilroy.se

  Vandring på Dravuni. Foto: Istock

  7. Crossfit med allt inkluderat på solkusten

  Här är en resa för alla riktigt inbitna styrke-träningsfantaster. Under en vecka drillas du av gladiatorn och Instagramprofilen Peter Blaha med flera, lyssnar på föreläsningar och njuter av solen. Och när man tränar riktigt hårt blir man ju också oftast riktigt hungrig. Som tur är går resan till ett av Marbellas många allt-inkluderat-anläggningar. Till och med kosttillskott ingår i priset. Avresor i maj och oktober.

  • Pris från 20 000 kr. profitnesscamps.se 

  Foto: Istock

  8. Surfläger i Biarritz 

  Baskisk matkultur, atlantvågor och fransk sekel-skiftesflärd. Den charmiga franska kuststaden Biarritz bjuder inte bara på en air av glamour och mysiga restauranger, utan har även några av Europas skönaste vågor. Under en veckas surfcamp hinner du både bättra på brännan, utforska regionen samt öva på att surfa.

  • Kurser på flera nivåer från 5 990 kr, flyg exkluderat. surfakademin.se

  Den långsträckta surfstranden Cote des Basques . Foto: Istock

  9. Drömresa i USA med löpskor

  Paradisstränder, storstäder och så många löpturer du har kraft och ork till. Och, som kronan på verket, ett maratonlopp på den bildsköna ön Oahu i ögruppen Hawaii. Ifjol anordnade Springtime en löparresa till USA som gick via Los Angeles till Maui, Ohahu och San Francisco. I december i år är det dags för en uppföljare. Programmet fokuserar på löpning, men det kommer även finnas möjlighet att testa golf och ägna sig åt shopping och sightseeing. 

  • Pris ca 40 000 kr. springtime.se

  Foto: Istock

  10. Medelhavet från cykelsadeln 

  Frossa i ostar, korv och gott vin. Plaska runt i Medelhavet och ät picknick i örtdoftande olivlundar. Sedan hoppar du upp på sadeln och trampar dig genom kuperade landskap, förbi pittoreska byar och slående vackra vyer. Temaresor anordnar resor till bland annat Sardinien och Dolomiterna. 

  En annan arrangör med cykelresor är Prima Travel som nyligen började erbjuda resor med elcykel till bland annat Montenegro och italienska Ligurien. 

  • Pris från 15  950 kr. Temaresor.se och Primatravel.com, läs även: Italien – cykelresa genom Apulien

  Foto: Istock

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!