• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Peru: Spana in nya lyxtåget i Anderna

  Sydamerikas första lyxtåg med sovvagnar har satts i trafik. Det är det anrika tågkompaniet Belmond som har lanserat det nya tåget som tar med passagerare på 5-stjärniga upptäcktsfärder genom Anderna.  

  Peru: Spana in nya lyxtåget i Anderna
  Foto: Belmond

  Belmond Andean Explorer rullar mellan Cusco och den vita staden Arequipa på rutter som tar mellan en till två dagar. Färden som går på en av världens högst belägna järnvägar går förbi fascinerande platser som Titicacasjön, Valle del Colca och Puno. 

  Men det är inte bara vad som svischar förbi utanför fönsterrutorna som gör resan så spektakulär. Vagnarna som har plats för 48 passagerare är inredda till bredden med lyxiga detaljer och bekvämligheter. 

  Här finns 24 sovhytter, samtliga med privat dusch och badrum, en pianobar, ett spa, ett bibliotek, en öppen observationsvagn och en restaurang där den hyllade kocken Diego Munoz serverar rätter som alpackatortellini, quinoa och forell. På kvällen förvandlas observationsvagnen till en mötesplats där passagerarna kan dricka pisco sour och dansa salsa till levande musik. 

  Priset då? Inte hiskeligt dyrt. Från cirka 10 000 kr för två personer för en natt. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!