• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 hotell för vego-resenärer – här både äter och sover du gott

  Den gröna matvågen sprider sig inte bara i våra Instagramflöden, vinglas och kyldiskar. Allt fler hotell börjar även anpassa sig till den växande efterfrågan på vegomat. Här kommer sex hotelltips för vegisar.

  6 hotell för vego-resenärer – här både äter och sover du gott
  Grön växtbaserad kost på Green Peace Inn. Foto: Green Peace Inn

  1. Velona's Jungle Luxury Suites – Florens, Italien 

  Litet men charmigt bed and breakfast som ligger i centrala Florens drygt 10 minuter promenad från tågstationen. Här har man gångavstånd till flera populära sevärdheter som Ponte Vecchio och Piazza della Signoria. De fyra rummen har djungeltema och är inredda med kitshiga detaljer och konstobjekt från de nuvarande ägarnas farfar – en kringresande konstsamlare. Hotellet serverar vegansk/vegetarisk frukost med smaker från Toscana. Bland annat står färsk frukt, müsli och croissanter på menyn. 

  Foto: Velona's Jungle Luxury Suites

  Foto: Velona's Jungle Luxury Suites

  Mer infovelonasjungle.com/en/ Läs även: Florens hemligheter: 12 undanskymda godbitar

  2. Green Peace Inn – Weligama, Sri Lanka 

  Detta hälsoretreat ligger på Sri Lankas sydkust, inte långt från Matara och Mirissa – som ibland beskrivs som Sri Lankas valskådningshuvudstad. Här kan du checka in både fysiskt och andligt, hotellet fokuserar nämligen på yoga och ayurveda, även om mer adrenalinstinna aktiviteter som surfing också finns nära tillhands. På det helveganska caféet serveras organisk mat enligt modern ayurvedisk tolkning till både frukost, lunch och middag. 

  Foto: Green Peace Inn

  Foto: Green Peace Inn

  Mer info: greenpeaceinn.com Läs även: Sri Lanka – drömresa på östkusten

  3. Weissenseerhof – Österrike 

  Detta prisvinnande hotell ligger på stranden av sjön Weissensee, nära den italienska och slovenska gränsen. Hotellet blev vegetariskt så sent som oktober 2017 och numera står växtbaserade säsongsbetonade rätter på menyn som är tänkt att inte bara tilltala smaklökarna, utan även ögonen. När du inte äter finns det gott om aktiviteter att ta del av, hyr en eka och paddla ut på sjön, gå på en yogaklass eller skäm bort dig själv med en behandling på spa:t. 

  Foto: Weissenseerhof

  Foto: Weissenseerhof

  Mer info: weissenseerhof.at

  4. The Farm – San Benito, Filippinerna 

  The Farm beskriver sig som ett av Asiens bästa holistiska veganska hotell. Och kanske med rätta? Det femstjärniga hotellet, som ligger på Filippinernas största ö Luzon, har nämligen fått över 40 utmärkelser och priser från både internationella och lokala branschorganisationer. Hotellet är dessutom så välutrustat att du lätt skulle kunna spendera hela din semester här utan att gå utanför området. Här finns flera pooler, ett spa, en vegansk restaurang, grönskande trädgårdar och flera salar för yoga och meditation. Förutom grön kost specialiserar sig The Farm på mindfullness, detoxprogram och hälsa. 

  Foto: The Farm at San Benito

  Foto: The Farm at San Benito

  Mer info: thefarmatsanbenito.com

  5. Ecocirer – Sóller, Mallorca 

  Detta lilla boutiquehotell ligger i den vackra byn Sóller på Mallorcas nordvästkust – ett populär utflyktsmål med tåg från huvudorten Palma. Hotellet har sex unika rum och serverar ekologisk vegansk frukost efter säsong med lokalproducerade råvaror. Fokus här är inte bara på grön mat utan på en grön levnadsstil och det mesta av inredningen är skapat av återvunnet material. 

  Foto: Ecocirer

  Foto: Ecocirer

  Mer info: ecocirer.com Läs även: Mallorcas hetaste barer & restauranger

  6. Away Chiang Mai Thapae Resort – Chiang Mai, Thailand 

  För den som älskar vandring och berg är Chiang Mai i norra Thailand ett himmelrike. I provinshuvudstaden med samma namn ligger det vegetariska hotellet Away Resort. Här finns 39 lyxiga rum i kolonialstil, en pool och restaurangen Moreganic som erbjuder vegetarisk/vegansk cuisine med både thailändska och västerländska smaker. 

  Pressbild

  Pressbild

  Mer info: awayresorts.com/chiang-mai-thapae Läs även: Vagabonds reseguider till Chiang Mai

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!