• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sagolika bron i Vietnam bärs upp av gigantiska händer

  Vart du än på bron dig vänder, står din lycka i stenhänder. Ja, så är fallet på den nyöppnade Golden Bridge utanför Da Nang i Vietnam.

  Sagolika bron i Vietnam bärs upp av gigantiska händer
  Golden Bridge, Ba Na Hills invigdes i slutet av sommaren 2018. Foto: Istock

  Den nya attraktionen har öppnat upp i Ba Na Hills – en stor resort och temapark som är tänkt att efterlikna en fransk bergsby.

  Området ligger på 1 400 meters höjd och från bron, som binder samman två kabinbanestationer, har besökare utsikt över böljande bergstoppar. 

  Ba Na Hills. Golden Bridge är en del av en större turismsatsning i området. Foto: Istock

  Den välvda bron sträcker sig över drygt 150 meter och den kanske mest spektakulära detaljen är inte de hundratals blommorna som planterats längs med de gyllene räckena, och inte heller utsikten, utan de gigantiska händerna. 

  Men trots att händerna ser ut som uråldriga skulpturer i sten, som för tankarna till den berömda skulpturen Mano del Desierto i Chiles Atacamaöken, är verkligheten en annan. I själva verket är händerna byggda av fiberglas och armeringsnät.  

  Mano del Desierto – känd handskulptur i Chile. Foto: Istock

  För att ta sig till Golden Bridge måste man ta en 45 minuter lång kabinbanefärd från Da Nang, i centrala Vietnam. Andra attraktioner på området inkluderar ett vaxmuseum, en buddastaty, lavendelfält, blomstrande trädgårdar, en kyrka i gotisk stil och en alpin bergochdalbana. En salig blandning med andra ord!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!