• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 magiska platser där det är jul året om

  Julen är här. Om du vill resa bort finns det flera platser att besöka världen över där du garanterat kommer kunna maxa julkänslorna. På dessa platser är det julstämning året om.

  5 magiska platser där det är jul året om
  Bild: g-stockstudio/Getty Images

  1. Besök jultomten året runt, Rovaniemi

  I staden Rovaniemi i Finland ligger Santa Claus Village. Där finns tomtens officiella kontor, som är öppet för alla året runt. 

  2. Sagolandet Tomteland, Mora

  Strax utanför Mora ligger Sagolandet Tomteland. Där kan du besöka Tomtens by och tomtens alldeles egna hus. Passa på att njuta av lite risgrynsgröt när magen börjar kurra och ta del av alla mysiga vinteraktiviteter som anordnas i detta vinterland. 

  3. Spana in världens högsta tomte, Alaska

  Santa Claus House i Alaska är en sevärdhet väl värd att besöka om du vill se världens högsta tomtestaty. Den är 12 meter hög. Santa Claus house är en av de populäraste attraktionerna i Alaska, och har länge välkomnat besökare från hela världen.

  Santa Claus House, Alaska. Bild: Getty Images.

  4. Besök staden Santa Claus, Indiania, USA 

  I delstaten Indiania i USA ligger till och med en stad med namnet Santa Claus. Där har man gått "all in" och skapat julstämning året om. Besökare som kommer till Santa Claus kan roa sig med att exempelvis besöka den stora nöjesparken "Holiday World & Splashin' Safari" eller besöka museet "Santa Claus Museum & Village".

  5. Träffa tomten i Drøbak, Norge 

  I byn Drøbak, fyra mil söder om Oslo är det jul året om. Där kan man bland annat köpa frimärken från jultomtens postkontor och skicka brev direkt till honom. Om man har tur finns det även chans att ta en bild med självaste jultomten. 

   

   

  Inspiration: metro.sewalesonline.co.uk

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!