• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 bästa vildmarksdestinationerna

  De här tio länderna är allra bäst när det kommer till att resa ut i vildmarken enligt researrangören True Luxury Travel. Många platser ligger riktigt nära så dra på dig kängorna - vi ska ut på tur.

  10 bästa vildmarksdestinationerna
  Vacker natur, massor av djur och skyddad miljö långt ifrån civilisationen - det är en äkta vildmark. Foto: GettyImages

  Researrangören True Luxury Travel har släpt sin årliga vildmarksrapport "The Global Wildlife Travel Index" där de rankar länder efter hur bra vildmarksturismen är. Sverige snuvas på förstaplatsen av grannen i öst, Finland, och landar på en andraplats.

  Förutom de tidigare faktorerna som biologisk mångfald, skyddad natur och miljövård har man i år även fokuserat extra på hållbarhetsfrågor. Dels för att bredda undersökningen, dels för att eko-turism blir mer och mer populärt och efterfrågat.

  Allt som allt är det åtta faktorer som avgör hur högt upp på listan länderna placeras i vildmarkslistan. Dessa är skyddet av megafauna (stora djur), antalet arter, förekomsten av nationalparker, äldsta nationalparkerna, skyddade naturområden, skogsmarksareal, miljömässig välstånd och miljömässig hållbarhet.

  10 i topp-listan

  1. Finland

  2. Sverige

  3. Brasilien 

  4. Kanada 

  5. USA 

  6. Norge 

  7. Spanien

  8. Tyskland 

  9. Polen

  10. Slovenien 

  Läs hela rapporten här.

  Finland ligger i topp över bästa länderna för vildmarksresan. Foto: GettyImages

  Mängden nationalparker, skyddade naturområden, hållbarhetsarbete och mängden skog satte Finland högst upp på listan. Foto: http://www.trueluxury.travel

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!