• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Europeiska städer är favoriter till höstens weekendresa

  Amsterdam har gjort en 'come back' och fyra nya städer har klättrat upp på tio i topplistan, enligt senaste rapporten från resebyrån Ticket.

  Europeiska städer är favoriter till höstens weekendresa
  Zürich har klättrat upp på tio i topplistan. Foto: GettyImages

  När resebyrån Ticket sammanställer hösten restrender konstaterar de att weekendresor ökar med 7,5 procent och europeiska storstäder är tydliga favoriter. Bland de mer oväntade resmålen hittar vi Zürich och Hamburg, som båda ökar antalet resebokningar med 68 procent. Intresset för något mindre besökta städer, så kallade second cities, har synts mer och mer under det senaste året.

  Amsterdam ökar med hela 174 procent, och klättrar från plats sex i fjol till topplatsen.

  Den främsta perioden som höstens resebokningar sker är från och med skolstart i slutet av augusti fram till mitten av september.

  – När skolorna startar och de flesta går tillbaka till arbetet börjar många svenskar att planera höstens och vinterns resor, och de flesta bokningarna sker efter höstterminens start. Nu finns det dessutom ofta många kampanjer att ta del av, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. 

  Höstens 10 i topp weekendresmål

  1. Amsterdam (6)

  2. Paris (3)

  3. London (1)

  4. Prag (2)

  5. Lissabon (5)

  6. Rom (8)

  7. Zürich (ny)

  8. Berlin (ny)

  9. Mallorca (ny)

  10. Krakow (ny)

  Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 5 september med avresa den 1 september 30 november. Reslängd mellan 2-5 dagar.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!