• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Populäraste artiklarna på Vagabond 2019

  Det har varit ett spännande år för oss på Vagabond. Tågresandet har tagit rejält med fart, hållbar turism över lag har uppmärksammats och så hat läsaren tagit del av flera inspirerande reportage och resetips från oss. Här är de mest lästa artiklarna från 2019.

  Populäraste artiklarna på Vagabond 2019
  Årets mest lästa artiklar från Vagabond hittar du här. Foto: GettyImages/Vagabond

  1. Vagabond listar: Bästa resmålen 2019

  Våran årliga "bästa-lista" är den mest lästa artikeln under året. Det som fick mycket uppmärksamhet var att vi listade Norge som årets resmål:

  "Det finns många som sett fjordlandskapen i Nya Zeeland och letat naturens under över hela världen, men som aldrig satt sin fot i vårt västra grannland. Ändå finns något av det naturskönaste man kan finna precis runt hörnet".

  2. Snart blir det enklare att boka tågsemester i Europa

  I maj kunde Vagabond berätta att det skulle lanseras en ny onlinetjänst för bokning av tåg i Europa. En glad nyhet tyckte många. Och den 6:e december, när Vagabonds tågevent hölls på Stockholms centralstation, kunde vi släppa den glada nyheten att onlinetjänsten äntligen lanserats samma dag.

  Det kan du läsa om här: Idag lanseras en ny onlinetjänst där du kan boka tåg i hela Europa

   

  3. Januarirea på charterresor – priserna dumpas rejält

  Charterbolagens priser följer utbud och efterfrågan, och i takt med att de flesta svenskar återvände till jobbet efter julledigheten förra året föll priserna kraftigt. Vår nyhet spred sig på nätet bland ressugna svenskar under årets så kallade "fattigaste månad".

  4. Guide till Transsibiriska

  Tillbaka till tåg. När Vagabonds skribent Mikael Persson skrev en medföljande guide till sitt reportage från med transsibiriska var det många som ville veta mer. Med tips på tågsträckor, visum, packning, biljetter och mycket mer blev det en populär artikel på Vagabond.

   

  5. Vagabonds guldkorn – sommarens härligaste smultronställen

  När Vagabonds redaktion avslöjade sina sommarplaner blev det fart på webbtrafiken. Fört ut var chefredaktören Fredrik Brändström som berättade om minitågluff med familjen. Cityhäng i Hamburg och München följt av en vecka bland alptopparna i österrikiska Tyrolen. Joddeladiho!

  6. Ta tåget från Göteborg till Hamburg i sommar

  En go nyhet för våra läsare i Göteborg var att även SJ började att bry sig om resenärer som vill ta sig ner till kontinenten med tåg. I sommar satter man in direktsnabbtåg Göteborg–Köpenhamn som gjorde det möjligt att samma kväll hinna med förbindelserna söderut i Europa. 

  7. Hop on, hop off – 10 dagars tågluff i Europa

  Ännu mer tåg! När Vagabonds redaktör Per J Andersson ville testa flexibiliteten med tågluffen i Europa tog han med sig barnen på en Interrailresa utan en enda förbokad sittplats och utan en enda hotellreservation. Intressant får både Per, barnen och läsarna.

  8. Nya typer av Interrailkort – från 3 resdagar upp till 3 månader

  Inför sommaren var tågluffandet hett, hett, hett. När biljettyperna utökades blev många intresserade.

  9. Upplev Game of Thrones i verkligheten – 9 fantastiska platser

  Sista säsongen av den populära serien Game of Thrones väckte inte bara starka känslor hos fans utan också reslusten bland våra läsare. Listan över några av seriens mest ikoniska inspelningsplatser – som också är fantastiska sevärdheter i verkligheten – blev uppskattad. 

  10. Goa förbjuder alkohol och grillning på stränderna

  Resmålet Goa på Indiens västkust är sedan länge känd för sin festliga och avslappnade atmosfär. Så när myndigheterna införde förbud mot alkohol och grillning på stränderna blev det en viral nyhet på Vagabond.

  Tack för året som gått! 

  Gilla Vagabond på Facebook för mer resenyheter, tips och inspiration i ditt flöde.

  eller 

  Håll dig uppdaterad med Vagabonds nyhetsbrev och få tips, nyheter och inspiration direkt i inkorgen.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!