• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vagabondpodden om tio vackra vandringar i Sverige

  Glöm Alperna, glöm Klippiga bergen, glöm Himalaya. I sommar är det Sverige som gäller. Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs tipsar om tio svenska vandringar som får dig att tappa hakan.

  Vagabondpodden om tio vackra vandringar i Sverige
  Marie Kjellnäs kom till Vagabondstudion för att att tipsa om tio svenska favoritvandringar. Vandringsbilden är från Grövelsjön. Foto: Tobbe Nilsson/Visit Dalarna och Per J Andersson
  Sverige, karta

  Marie Kjellnäs, chefredaktör för Utemagasinet, tipsar om tio svenska vandringar – från Öland i syd till Kebnekaise i norr. Det krävs inga förkunskaper eller teknisk utrustning. Oftast inte ens ett par vandringskängor. Ett par bekväma skor att gå långt i duger gott. Se bara till att du gått in dem – allt för att minimera risken för skavsår.

  Sedan är det bara att ge sig ut. Några av vandringarna klarar du på ett par timmar, andra kräver en heldag. Ytterligare andra kan du ägna en vecka åt, om du väljer att gå hela sträckan.

  I podden pratar Marie om att vandra på Blå Jungfrun men glömde att nämna att det sedan några år tillbaka faktiskt går att övernatta i vindskydd på ön. Nu nämner hon det här istället: Det kostar ingenting men man måste förboka på hos samma företag som kör båtarna.  

  Lyssna!

  Mer vandringstips!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!