• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 11 spektakulära hotell som öppnar 2021

  Dior-spa, eget korallrev, lyxig tågvagn eller vägg i vägg med en cricketarena? Här är 11 sprillans nya hotell att drömma iväg till i väntan på bättre restider.

  11 spektakulära hotell som öppnar 2021
  Dröm iväg till lyxigt ekoretreat på Mallorca eller umbriskt slott med tryffeljakt. Foto: LJs Ratxo & Reschio.

  Ekoretreat på Mallorca

  LJs Ratxo, Mallorca

  I Mallorcas berg inbäddat i naturen ligger det nybyggda LJs Ratxo. Ett lyxigt boutiqehotell med hållbarhetsfokus. Här kan du flyta runt i poolen med utsikt över berget Galatzó eller yoga till det i solnedgången. Området, som är en del av världsarvet Tramuntana, bjuder på storslagna vandringar.

  Nytt hotell 2021: LJs Ratxo, Mallorca

  Sväva runt i LJs Ratxos pool omgiven av bergen på Mallorca. Foto: LJs Ratxo.

  Slott och tryffel i Umbrien

  Reschio, Italien

  På 1500 hektar umbrisk idyll ryms det nya italienska hotellet Reschio. Här finns både villor inredda i italiensk lantlig stil, och ett slott med anor tusen år tillbaka i tiden nyrenoverat till lyxhotell. Låna en häst från stallet för en tur genom olivlundarna, eller följ med på tryffeljakt! Städerna Assisi, Perugia och Siena ligger bara en timmes bilresa bort.

  Nytt hotell 2021: Reschio, Italien

  Reschio erbjuder galopp genom det umbriska landskapet. Foto: Reschio.

  Upptäck Transsylvanien

  Bethlen Estates, Rumänien

  Naturen kring bergskedjan Karpaterna i Transsylvanien brukar ibland kallas Europas sista riktiga vildmark. Här kan du snart checka in i någon av de nyrenoverade och fullt utrustade gårdshusen hos Bethlen Esates i byn Cris. Besök glaciärsjöar, vandra i bergen, hyr en häst eller cykel – och glöm inte en tur upp till byns medeltida borg.

  Nytt hotell 2021: Bethien Estates, Rumänien

  Hemtrevlig lyx hos Bethlen Estates i Rumänien. Foto: Bethlen Estates / Philip Ville.

  Privat korallrev

  Zannier Hotels Bai San Ho, Vietnam

  Ett nytt resort byggt i traditionell vietnamesisk byggstil öppnar i Phu Yen-provinsen i Vietnam. Det mesta på Zannier Hotels Bai San Ho är lokalt producerat – till och med maten ska vara tillagad enligt traditionella recept från kockarnas egna mormödrar. Checkar du in här så checkar du även in till möjligheten att få besöka hotellets privata korallrev.

  Nytt hotell 2021: Zannier Hotels, Vietnam

  Den vietnamesiska drömmen? Foto: Zannier Hotels Bai San Ho / Frederik Wissink.

  Dior-spa & art déco

  Cheval Blanc, Paris

  Med utsikt över Seinefloden i en byggnad i art déco-stil planeras det nya lyxhotellet Checal Blanc Paris. Här kommer du kunna gå på Dior-spa i lyxiga sviter med löfte om "happiness in the heart of Paris." Restaurangchef blir den franska kocken Arnaud Donckele som tidigare ärats med inte mindre än tre Michelinstjärnor.

  Nytt hotell 2021: Paris

  Nytt hotell med utsikt över Seinefloden, Paris. Foto: Gettyimages / Romain Villa Photographe.

  Safarihotell i Okavangodeltat

  Xigera Safari Lodge, Botswana

  Checka in i en av tolv unikt inredda sviter på nya Xigera Safari Lodge. Hotellet ligger i Okavangodeltat, ett världsarv i Botswana som är hem åt allt från pelikaner och maraboustork, till leoparder och elefanter. Hotellet har ett stort hållbarhetsfokus, totalt har 76 afrikanska konstnärer och designers anlitats för inredningen.

  Nytt hotell 2021: Xigera Safari Lodge, Botswana

  Med hopp om leopard i Botswana. Foto: Xigera Safari Lodge.

  Vägg i vägg med cricketarena

  Oval Hotel, Australien

  Byggt längs med ena sidan av stadens kända cricketarena hittar du boutiquehotellet Oval Hotel i Adelaide, Australien. Hotellet öppnade egentligen redan under hösten men i liten skara. Ät middag på hotellets restaurang med direkt utsikt över kastaren. Rummen är inredda i modern stil där du kan välja utsikt över St Peters katedral eller stadens enorma grönområde och floden Torrens.

  Nytt hotell 2021: Oval Hotel, Adelaide Australien

  Cricket på nära håll hos Oval Hotel i Adelaide. Foto: Gettyimages / Robert Lang Photography.

  Med inspelningsstudio

  Chateau Denmark, England

  Denmark Street i London är gatan där artister som Rolling Stones och David Bowie haft inspelningsstudios, Elton John låtskrivarkontor, och Sex Pistols lägenhet. Musik är även temat för det nya hotellet Chateau Denmark. Förutom kreativt inredda rum så lovas du som gäst tillgång till både inspelningsstudio och konsertscen – och väldigt bra ljudisolering. "A playful kind of rebellion" som hotellet själva uttrycker det.

  Nytt hotell 2021: Chateau Denmark, London

  Sov som en brittisk musiklegend för en natt. Foto: Chateau Denmark.

  Tågvagnar blir lyxhotell

  InterContinental Khao Yai National Park, Thailand

  Ett av Thailands mindre besökta områden är världsarvet Khao Yai. En nationalpark bara två och en halv timme utanför Bangkok men fylld av spännande djur och natur. Det nya hotellet Intercontinental Khao Yai National Park är skapat av den berömda arkitekten Bill Bensley och temat är tågnostalgi. Här kommer du kunna sova i tågvagnar som omvandlats till lyxiga hotellrum, och besök den tåginspirerade spa-anläggningen.

  Nytt hotell 2021: InterContinental Khao Yai National Park, Thailand

  Nytt hotell i thailändskt världsarv. Foto: InterContinental Khao Yai National Park.

  Surfhus med hunden

  Three Mile Beach, England

  Bo mitt bland sanddynerna vid randen av Atlanten i en av femton lyxiga självhushållande hus i västra Cornwall, England. Hyr till en extra surfbräda, surflektion, SUP – eller plats för din hund. Husen hos Three Mile Beach har tillgång till badtunna, bastu och grill. Västra Cornwall sägs dessutom ha blivit något av ett mekka för bra mat.

  Nytt hotell 2021: Three Mile Beach, England

  Ta med hunden och checka in i engelskt strandhus. Foto: Three Mile Beach & Unsplash.

  "Koreas Hawaii"

  Grand Hyatt Jeju, Sydkorea

  Jeju är Sydkoreas största ö och känd för exotiskt klimat och vackra vandringar. Ön har till och med blivit utsedd till en av världens sju naturliga underverk. Upplev det moderna Sydkorea genom att bo på Grand Hyatt Jeju i det 38 våningar höga Jeju Dream Tower. 1600 hotellrum och 14 restauranger och barer – och en infinitypool som lovar "den perfekta Instagram-bilden".

  Läs mer: Sydkorea – upptäck exotiska ön Jeju

  Nytt hotell 2021: Grand Hyatt Jeju, Sydkorea

  Pool med utsikt. Foto: Grand Hyatt Jeju.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!