Annons
Annons
Direkt till Dubai. Foto: Stock Xchange

Direkt till Dubai. Foto: Stock Xchange

Förenade Arabemiraten

Ny direktlinje Stockholm–Dubai

Efter intensiva rykten hela våren bekräftade Dubaibaserade flygbolaget Emirates på torsdagen att de börjar flyga Dubai-Stockholm från 4 september.

Text: Redaktionen • 2013-04-11 Uppdaterad 2013-04-11

I dagsläget flyger Emirates enbart från Köpenhamn. Den nya linjen till Stockholm blir daglig och ska opereras av en Boeing 777-300 ER.  Emirates har ett linjenät på mer än 130 destinationer och för svenska resenärer innebär det transfermöjligheter till cirka 40 destinationer i östra och västra Asien samt Australien.

– Efter vår framgångsrika lansering i Köpenhamn 2011 har vi noggrant utvärderat den potentiella expansionen i Skandinavien. Med dess stabila och växande ekonomi så är Sverige den perfekta platsen att utvigda vår regionala närvaro, säger Emirates vd Tim Clark i en pressrelease.

Den nya linjen kommer att avgå från Dubai 07.15 och anlända vid lunchtid på Arlanda. Returflighten går 13:55 och då anländer man i Dubai på kvällen, 22:35.

Emirates nya linje ökar konkurrensen om svenska Asienresenärer. Både Finnair, Qatar Airways och Turkish Airlines har satsat hårt på den svenska marknaden de senaste åren. På privatresesidan är Thai Airways ledande.

 

Text: Travel News


Text: Redaktionen • 2013-04-11
Förenade ArabemiratenNyhetDubai

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top