Annons
Annons
London lockar i vinter, torts fuktigt och kyligt väder. Foto: Per J Andersson/Vagabond

London lockar i vinter, torts fuktigt och kyligt väder. Foto: Per J Andersson/Vagabond

Nyhet

Storstäder ökar mest i vinter

Resor till storstäder blir allt mer populära, visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Text: Sara Widman • 2013-10-09 Uppdaterad 2021-06-23

De mest populära resmålen under vintern är fortfarande till sol och värme. Men Tickets nya siffror visar att storstäderna för den största ökningen i vinter. Bokningen av resor till London har ökat med 35 procent jämfört med förra året, även Paris (+85%) och Prag (+86%) ökar mycket, om än på lägre nivå, medan bokningen av resor till Wien och München har fördubblats.

– Storstadsresor är ett hett alternativ för de som inte kan vara borta så länge. Det är både prisvärt och flexibelt, eftersom många flygbolag konkurrerar på rutterna. I vinter ser vi allt fler som vill utnyttja den fördelaktiga valutakursen i en storstad med fina restaurangbesök, shopping och evenemang av olika slag, säger Maria Gertell, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Ticket säljer många biljetter till konserter, musikaler och fotbollsmatcher i storstäder. När det gäller Paris talar man om en Zlatan-effekt, eftersom svenskarna gärna reser efter var Zlatan spelar för närvarande. Samtidigt drar besök i Warner Bros brittiska studior, där Harry Potter-filmerna spelades in, resenärer till London.

Storstäder ökar mest i vinter
Dragplåster. Warner Brothers studior i Leavesden utanför London, där Harry Potter-filmerna spelades in. Foto: Per J Andersson/Vagabond

Tickets reseundersökning, som man kallar Ticket Collection, visar också att Gran Canaria fortfarande är etta på listan över de populäraste resmålen. Var tredje svensk tänker resa utomlands i vinter och många väljer Karibien i väst istället för Thailand i öst.

Topplista – Vinterns mest bokade resmål*

1. Gran Canaria, Spanien (1)

2. Bangkok, Thailand (2)

3, Teneriffa, Spanien (4)

4. Phuket, Thailand (3)

5. Cancún, Mexiko (7)

6. Krabi, Thailand (5)

7. London, Storbritannien (9)

8. New York, USA (8)

9. Miami, USA (10)

10. Lanzarote, Spanien (ny)

* Bokningar gjorda hos Ticket, både charter och reguljärt, fram till 1 oktober med avresor under perioden 1 november 2013 och 30 april 2014. Siffran inom parantes anger förra årets placering.

Läs mer om London

Vagabonds guider och reportage om London och resten av Storbritannien.


Text: Sara Widman • 2013-10-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top