• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny arrangör av volotärresor lanseras i Sverige

  Volontärresor är ett växande fenomen. Senast ut bland arrangörer i Sverige är organisationen ActionAid som lanserar ett kulturutbytesprogram med utlandsstudier.

  Ny arrangör av volotärresor lanseras i Sverige
  Svenska ActionAid lanserar volontärprogram

  ActionAid är en internationell organisation som arbetar för att bekämpa global orättvisa och fattigdom och som sedan 2006 funnits i Sverige. Från och med nu i november kan svenska ungdomar resa ut i världen genom organisationens program Global Contact, som organiserar kulturutbytesresor till Asien, Latinamerika, Afrika och Mellanöstern.

  – Skillnaden mellan våra volontärvistelser och andra är att ActionAid inte är en vinstdrivande researrangör och att vi har lång erfarenhet av bistånd och tvärkulturella möten. Vi lägger stor vikt vid att förbereda våra deltagare både genom introduktion här hemma och studier på plats ute i världen, så de har kunskap om hållbar utveckling, globala strukturer och vad meningen med deras utlandserfarenhet är, säger Malin Lindskog, ansvarig för programmet i ActionAid Sverige.

  Systerorganisationen i Danmark har sänt ut volontärer i flera årtionden och det är i samarbete med dem som svenska unga nu får samma möjlighet som danska att bli världsmedborgare.

  – Vi kommer till en början att rikta oss till unga mellan 18 och 25 år, men så småningom kommer vi även att arrangera kulturutbyten som riktar sig till alla intresserade från 25 och faktiskt upp till 80 år! säger Malin Lindskog.

  En resa med fyra veckor på folkhögskolan i Kathmandu och två månaders volontärarbete, med allt inkluderat, kostar ungefär ca 32 000 kronor och till Kenya ca 29 000 kronor.

  Om du är intresserad av volontärresor kan du även läsa:

  Trendigt med korta volontärresor
  Mina var volontär i Thailand
  Organisationer som ordnar volontärarbete

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!