• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så luras världen av svenska taxibluffarna

  En internationell rekommendationstjänst för taxiresenärer varnar för taxichaufförer som lurar utländska turister i Stockholm och på Arlanda.

  Så luras världen av svenska taxibluffarna

  I hate taxis är en internationell rekommendationstjänst för taxiresenärer. När sajtens användare rankade de städer i världen där de upplever att de löper högst risk att råka ut för en taxibluff hamnade Stockholm högt på listan, skriver svd.se.

  Så här skriver sajten i sin guide till Arlanda om så kallade friåkare:

  "Risken att du går på en mina är väldigt hög. Arlanda är ökänt i hela världen för taxibluffar. Välj endast ett etablerat taxibolag".

  Rapporterna om utländska turister som blivit uppskörtade av taxichaufförer i Stockholm är många. Bluffarna sker överallt, men kanske framför allt på Arlanda och i hamnarna där utländska kryssningsföretag anländer och möjligheten att sätta klorna i nyanlända och lättlurade utländska turister är som störst.

  Så här skrev en affärsresenär i diskkussionsforumet på sajten Businessclass.se för ett tag sedan:

  "Länge har jag beklagat mig och varnat bekanta samt affärskontakter som besöker det civiliserade landet i norr om att endast bruka dom tre största taxi bolagen eller förboka. Annars finns det en god risk att man blir blåst av alla oseriösa taxichaufförer som får stå i dom tre första spåren vid Arlanda T5. Hör regelbundet historier om utländska besökare som betalar allt från 1000 till 5000 SEK. Ibland säger chauffören att summan på taxametern är i euro.

  Resenären fortsätter upprört: "Denna befängda modell som finns på Arlanda är en skymf för Sverige och Stockholm. 7 spår i bredd med taxibilar där alla viftar och hojtar som om det vore en marknad i Marocko. Anledningen till denna bisarra och fullkomligt ologiska lösning stavas avreglering".

  Läs mer

  Taxikonsumentsajt I hate taxis

  Du som läst det här är kanske också intresserad av:

  Krönika Airbnb och Uber utmanar etablerade hotell och taxibolag.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!