• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Varannan svensk vill ha barnfria zoner på flyget

  52 procent av svenskarna tycker att det bör finnas barnfria zoner på längre flygningar. Två av tio är beredda att betala för det.

  Varannan svensk vill ha barnfria zoner på flyget
  Det är inte alla som gillar stojiga barn på flygplan.

  Över hälften av svenskarna uppger att de tycker att det bör finnas barnfria zoner på flyg som överstiger 7 timmar. 21 procent av dem kan tänka sig att betala mellan 250 kronor och 1000 kronor för att slippa sitta i närheten av barn i på längre resor.

  Inställningen till barnfria flyg skiljer sig mycket åt beroende på resenärernas ålder och livssituation. I åldersgruppen 18-29 år önskar 61 procent sitta barnfritt.

  - Äldre personer tycker ofta att det är trevligt med barn omkring sig. Bland de över 65 år tycker hela 42 procent av det inte behöver finnas barnfria zoner på flyget, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

  Bland dem mellan 30 och 49 år, en åldersgrupp där många har egna barn, har hela 51 procent en önskan om barnfria zoner på flyg.
  - Kanske vill denna grupp sitta i lugn och ro när de reser utan sina egna barn. Barnfamiljer kan också känna sig besvärade när de egna barnen för oljud och därför kan vissa tycka att det känns skönt att det finns en särskild avdelning för dem som störs mest.

  Procentandel i olika åldersgrupper:

  Åldersgrupp 18-29 år 30-49 år 50-64 år 65-79 år
  Önskar barnfria zoner 61 51 50 44
  Kan tänka sig betala för
  barnfria zoner
  29 22 16 16
  Vill ha, men önskar inte
  betala för barnfria zoner
  32 29 34 28
  Vill inte ha barnfria zoner 28 38 29 42

  Läs också

  Krönika Barnförbjudet – nej tack!

  Barnfriaresor-diskussion på tv

  I TV4 Nyhetsmorgon tisdag 9 december kl 7.15 var Vagabonds Per J Andersson med i studion och pratade barnfria resor – se inslaget här.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!