• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Världens punktligaste flygbolag

  Här är flygbolagen och flygplatserna som du ska välja för högst chans att komma i tid.

  Världens punktligaste flygbolag

  Varje år sammanställer det brittiska OAG (Official Airline Guide) en rapport över vilka flygbolag och flygplatser som har högst genomsnittlig punktlighet under året som gått.

  Bäst genomsnittliga punktlighet för förra året, och där 94,9 procent av alla flygplan landade i tid, hade det lettiska bolaget Air Baltic, det skriver Travel News.

  På andra plats hamnade Hawaiian Airlines (92,3 procent) och Austrian Airlines knep tredjeplatsen (90 procent). SAS hamnade på en åttondeplats (89,1 Procent), Finnair på 11 (88,6 procent) och Lufthansa på plats 17 (87,1 procent).

  Vad gäller bästa lågprisbolag så tog Norwegian något oväntat hem förstaplatsen med 89,7 procent punktlighet och hamnade på en redig femteplats när samtliga flygbolag jämförs.

  Andra lågprisbolag, som Ryanair och Wizz Air är inte med på listan eftersom den information som OAG får av flygbolagen inte är tillräckligt detaljerad.

  Läs också: Säkraste flygbolagen listade

  Topplistorna över de punkligaste flygplatserna delas upp efter flygplatsernas storlek och Arlanda, som räknas som en medelstor flygplats hamnade på plats 11 (85, 4 procent) och blev slagen av Kastrup som hamnade på delad andraplats med Moskva Sheremetyevo (89,8 procent), Helsingfors Vaanda på en stjätteplats (88 procent) Oslo Gardermoen på plats sju (87,9 procent).

  Bäst bland flygplatser i kategorin mellan var Osaka International (93,2 procent), i kategorin stor med (89 procent) hamnade Munich och bäst i kategorin liten och samtliga var den engelska flygplatsen Bristol som hade en punktlighet på 93,4 procent 2014.

  Läs mer:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!