Annons
Annons
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nyhet

Den unga kvinnan vevade ner bilrutan för att fotografera lejonen, då gick lejonhonan till attack

Katherine Chappell, 29, var på semester i Sydafrika för att arbeta med ett välgörenhetsprojekt för utrotningshotade djur när den hemska attacken tog hennes liv. ”Hon spred kärlek till alla hon mötte”, säger hennes syster i en kärlekshyllning på Facebook. 

Text: Johanna Jackson • 2015-06-03 Uppdaterad 2021-06-23

Katherine Chapell från New York arbetade med specialeffekter på den hyllade tv-serien Game of Thrones och befann sig på semester i Sydafrika för att arbeta med ett välgörenhetsprojekt för anti-tjuvjaktorganisationer. Det skriver Daily Mail. 

Attacken ska ha skett när hon befann sig i passagerarsätet i en bil på safariparken Lion Park i måndags. En lejonhona sträckte sig in genom en nervevad bilruta och drog ut henne från bilen. Det rapporterar flera medier.

Enligt tidigare rapporter ska vittnen ha sett hur bilen körde genom parken med nervevade rutor men i en intervju med Daily Mail hävdar föraren och guiden Pierre Potgieter, 66, att Katherine ska ha vevat ner rutan för att ta ett foto precis innan den hemska attacken. 

Enligt vittnen ska föraren, som arbetar på parken ha skyndat sig till platsen för att skrämma i väg lejonet  men när räddningspersonal väl kom till platsen var det för sent och Katherines liv gick inte att rädda, enligt The Telegraph.

Även föraren ska ha skadats när han försökte mota bort djuret. Han uppges vara mycket chockad av det som hände och vårdas på skjukhus.

Den unga kvinnan vevade ner bilrutan för att fotografera lejonen, då gick lejonhonan till attack
Enligt hennes syster var Katherine Chapell, full av energi och hade en stor passion för livet.

Hennes syster beskriver Katherine som en mycket älskad och passionerad person som spred sin kärlek till livet till de hon mötte. 

“Hennes energi och passion kunde inte mätas med vare sig kontinenter eller oceancer”, skriver hon i hyllningen. 

Händelsen är en av flera incidenter i den populära parken under det senaste året där människor blivit attackerade. Bland annat blev en pojke som bestämde sig för att klippa upp stängslet och ta en genvÙ?g genom parken, attackerad av en gepard. Ytterligare en turist från Australien blev biten i benet av ett lejon när han vevade ned rutan för att ta foton. Båda klarade sig med livet i behåll. 

Enligt Lion Parks talesman Scott Simpson, kommer parken att hålla öppet som vanligt. Lejonet i fråga kommer inte att avlivas men har flyttats till en annan del av anläggningen.

 – Vi har 200 000 besökare årligen och en olycka som den här händer väldigt sällan, säger Scott Simpson till The Telegraph.

Polisen i Sydafrika kommer att utreda händelsen. 

Fler nyheter: 


Text: Johanna Jackson • 2015-06-03
NyhetSydafrika

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top