• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nakna turister riskerar böter på den spanska partyorten

  Böter för nakenhet och offentlig urinering samt nya regler för alkoholförsäljning – så ska spanska Magalufs rykte förbättras.

  Nakna turister riskerar böter på den spanska partyorten

  Nu får partyprissar i Magaluf se upp– imorgon, den 9 juni införs nya, striktare regler för turister som inte sköter sig. 

  De nya reglerna, som har införts i hopp om att resmålet även ska kunna locka en äldre målgrupp, innebär bland annat böter upp till 3 000 euro för de som är nakna eller urinerar på gatorna.

  Böter kommer även att tilldelas de som ägnar sig åt "balkonghopping" eller "balconing" ­en lek som går ut på att hoppa ner från balkongen till poolen. Leken är livsfarlig och bara på ögruppen Balearerna har den lett till tiotals dödsfall de senaste fem åren. 

  Magalufs vilda nattliv är ökänt och är en populär destination bland yngre resenärer, särskilt britter. Foto: flickr/Raymond Theakstone.

  Förutom att ta till med hårdhandskarna mot oegentligt beteende så har lokala myndigheter beslutat sig för att öka polisnärvaron och antalet övervakningskameror på den populära semesterdestinationen. Det skriver The Telegraph.

  Försäljning av alkohol mellan midnatt och fram tills klockan åtta på morgonen kommer att förbjudas och alkohol på gatorna kommer inte att tillåtas mellan klockan 22.00 och 08.00. Dessutom ska hårdare regler för organiserade pubrundor införas. Rundorna kommer enbart att få genomföras mellan 20.00 och midnatt och antalet deltagare kommer att begränsas till 20 stycken personer över 18 år. Dessa kommer att åtföljas av en säkerhetsansvarig och samtliga deltagare kommer att behöva lämna kontaktuppgifter till närstående.

  De nya reglerna kan tänkas vara ett resultat av det eskalerande festlivet på Magaluf som fångade mediers uppmärksamhet förra året då en video av en 18-åring som utförde sexuella handlingar på över ett dussintals unga män under en pubrunda blev viral.

  Läs även:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!