• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bangkok–Buenos Aires: Resebolag lanserar 365 dagars lång rundresa

  Är det här den ultimata paketresan? Har du ett år och lite mer än en halv miljon över? Då kanske den här fullspäckade rundresan är något för dig.

  Bangkok–Buenos Aires: Resebolag lanserar 365 dagars lång rundresa
  Machu Picchu, del av panorama. Foto: Martin St-Amant via Wikipedia/Creative Commons.

  Under 365 dagar får du besöka 34 länder – allt från Sydostasiens djungel till de ensliga isbergen i Antarktisk. Men kostar det så smakar det, prislappen startar på 75 000 dollar.

  Okej, rundresan är kanske inte ultimat. Bolaget bakom resan, det Australienbaserade resebolaget Intreprid Travel har till exempel förbisett hela Europa, men trots detta så finns det en hel del drömdestinationer på schemat. 

  En giraff i Nairobis nationalpark. Foto: Jorge Láscar via Flickr/Creative Commons.

  En giraff i Nairobis nationalpark. Foto: Jorge Láscar via Flickr/Creative Commons.

  Äventyret börjar i Bangkok den tredje februari 2016 och avslutas i Buenos Aires den andra februari 2017.  Då ingår bland annat transport med allt från kamel till cykel och färjor, boende och nästan all mat, samt över 150 aktiviteter och utflykter som den Kinesiska muren, snorkling i Costa Rica, Mexiko och Belize, safari i Nairobi, en femtio dagars-roadtrip från Kanada till Mexiko och ett besök till det häpnadsväckande världsarvet Machu Picchu. 

  Med ett sådant fullspäckat schema är resan inte billig, 75 000 dollar eller cirka 655 000 kronor får man betala för kalaset.

  Det motsvarar ungefär 1 800 kronor om dagen, bara till att börja spara alltså!

  Källa: Mashable

  Läs även: 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!