• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Se reklamfilmen som ska locka folk till Syrien

  Jetskis, solparasoller och badande strandgäster. Syriens turistmyndighet har släppt en film som man hoppas ska dra semesterfirare till det krigsdrabbade landet.

  Syrien är inte bara terror, krig och förödelse. Det är vad turistmyndighetens nya kampanjfilm kan tänkas vilja förmedla. I filmen kan man se en idyllisk strandort och flygscener som visar fullpackade stränder.  

  Reklamkampanjen lanseras mitt under det pågående inbördeskriget som har krävt livet av nästan en halv miljon människor.

  Filmen utspelar sig i Tartus, en badort vid Medelhavet som så sent som i maj bombades av Islamska staten. Staden ligger bara 10 kilometer bort från krigsdrabbade staden Homs, enligt den brittiska tidningen The Telegraph.

  I dagsläget avråder UD från alla resor till Syrien men innan kriget bröt ut 2011 befann sig landet i gryningen av en turistboom. I Damaskus byggdes nya boutiquehotell på rad och dekorerades med marmor, vackra tyger och dofter av lagerblad och citron, berättade Sveriges Radios reporter Cecilia Uddén i ett reportage som publicerades 2010. Det året besöktes landet av hela 8 miljoner turister. Förutom den historiska staden lockades turister hit av stränderna och Syriens många världsarv. Många av dem vilka nu är förstörda. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!