• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Utomhuspooler och pyramider – så blir Köpenhamns nya kulturcenter

  Det är inte utan skäl som Köpenhamn brukar kallas för Skandinaviens designhuvudstad. Och inom kort kommer design- och arkitekturälskare ha ytterligare en byggnad att beundra i den danska huvudstaden.

  Utomhuspooler och pyramider – så blir Köpenhamns nya kulturcenter
  Bild: Kengo Kuma and Associates/Luxigon

  Renderingar av Köpenhamns nya kulturcenter som kommer att byggas i hamnen har kommit. Och de ser riktigt coola ut. 

  Det var den japanska arkitekturstudion Kengo Kuma and Associates som med sin eleganta och smått futuristiska design vann uppdraget att designa byggnaden som kommer bli en del av utvecklingen av ön Christiansholm. Ön ligger bredvid Operan och är även känd som Pappersön – Papirøen – eftersom den tidigare användes av många av stadens dagstidningar. 

  Byggnaden består av flera olika pyramider och enligt skaparna är den tänkt att hylla Köpenhamns starka kopplingar till vatten. 

  – Vårt designfokus är att skapa en upplevelse – inte bara ett fristående objekt – i form av av ett landskap, konst och arkitektur enade och definierade av vatten, säger projektets chefsarkitekt Yiki Ikeguch till designmagasinet Dezeen.  

  Förutom flera pooler både inomhus och utomhus kommer kulturcentret att rymma ett gym och sportfaciliteter. Enligt CPH Post Online beräknas projektet vara klart vid slutet av 2021. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!