• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Malta inspelningsplats för nya Jurassic World-filmen

  Jurassic World är en fortsättning på Jurassic Park-filmerna. I den nya filmen (Jurassic World: Dominion) har dinosaurierna evakuerats ut från parken och sedan rymt ut i världen. Under september ska delar av filmen spelas in på Malta.

  Malta inspelningsplats för nya Jurassic World-filmen
  Lägg till dinosaurier och Malta blir inte bara vackert utan också coolt! Foto: GettyImages

  Inspelningen av Hollywoodfilmen Jurassic World 3 skulle ha startat i maj i år men fick skjutas upp på grund av COVID-19. Nu ligger produktionsteamet i startgroparna och är redo att sätta igång inspelningen på Malta i slutet av augusti. Jurassic World 3 blir den första storskaliga filmen som spelas in på de maltesiska öarna sedan pandemin bröt ut.

  Huvudstaden Valletta på Malta

  En av inspelningsplatserna på Malta är huvudstaden Valletta. Foto: GettyImages

  Det är de maltesiska öarnas vackra kustlinjer och natur, liksom den världsarvsklassade arkitekturen som lockar produktionsteam från hela världen.

  Jurassic World-produktionen inkluderar inspelningsplatser som huvudstaden Valletta samt orterna Vittoriosa, Mellieha och Pembroke. Filmen förväntas gå upp på biograferna i juni 2021.

  De maltesiska öarna Malta, Gozo och Comino, har tidigare varit inspelningsplats till en mängd ikoniska Hollywood-filmer som bland annat Gladiator, U-571, Greven av Monte Cristo, Troy, München, Andra Världskriget, Captain Phillips och sist men inte minst, filmen Popeye (på svenska – Karl-Alfred) vars inspelningsplats fortfarande är en populär turistattraktion på Malta.

  Andra inspelningsplatser för filmen har bland annat varit i Kanada och Storbritannien.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!