• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 sprillans nya serier som väcker reslust

  Soldränkta olivlundar, avlägsna tågstationer, och kubanska färgkavalkader. Vi fortsätter att drömma iväg ut i världen med hjälp av tv:n. Här är 5 av de senaste serierna som väckt vår reslust!

  5 sprillans nya serier som väcker reslust
  Dröm iväg ut i världen med någon av de här nya serierna. Foto: SVT.

  1. Bobby and Giada in Italy

  Italienskt frosseri

  Fyra stycken 40-minuters program som får magen att kurra så hårt att det nästan är olidligt. Bobby Flay och Giada De Laurentiis – han amerikan, hon född och uppvuxen i Rom – spenderar en månad i Rom och Toscana. I instagramvänliga outfits letar de efter pizza och gelato i Roms gränder, beger sig ut till den toscanska landsbygden för att besöka fårfarm och vingård och äter traditionell italiensk middag med Giadas mamma.

  Publiceringsdatum: 5 januari 2021
  Titta här: Discovery Plus

  Två kändiskockar botaniserar bland italienska delikatsser. Foto: Discovery plus.

  2. Vi 

  Familjedrama på tågresa

  En brittisk dramaserie baserad på författaren David Nicholls roman med samma namn. I Vi får vi följa en familj som är på väg att splittras men som bestämmer sig för att ändå genomföra den där inplanerade tågluffen i Europa. Resenostalgi varvas med både humor och konflikter. Räkna med stor dos familjedrama vid resmål som Amsterdam, Paris, Venedig och Barcelona.

  Publiceringsdatum: 11 december 2020
  Titta här: SVT Play

  En familj på tågresa i Europa. Vad kan gå fel? Foto: SVT.

  3. Jorden runt med tåg

  Världens tågluff

  En hejdundrande tågresa, underfundig humor och spännande platser världen över. I det nya reseprogrammet Jorden runt med tåg får vi följa med den brittiska programledaren, komikern och skådespelaren Sir Tony Robinson när han åker jorden runt med tåg! Med start i Europa tar han med oss bortom turiststråken till Himalayas isolerade bergsbyar, mellan myllrande städer i Indien och till inkaruiner i Sydamerika. 

  Publiceringsdatum: 16 februari 2021
  Titta här: TV4 Play

  Med tåg i bland annat Indien och Myanmar. Foto: World by rail.

  4. Joanna Lumleys karibiska äventyr

  Kuba och Haiti 

  En miniserie i två avsnitt med skådespelaren Joanna Lumley som besöker Kuba och Haiti. I en färgglad amerikanare intar hon Havannas gator i första avsnittet. Kubanska cigarrfabriker och galna voodooceremonier varvas sedan med jakten efter svar på större frågor. Hur har kommuniststyre och omvärldens sanktioner påverkat kubanerna? Och hur har Haiti hunnit återhämta sig efter den stora jordbävningen år 2010?

  Publiceringsdatum: 29 december 2020
  Titta här: UR Play

  En klassisk syn i Havanna. Foto: Gettyimages.

  5. Veckans ord med Kristian Luuk

  Allt om hotell

  Ett sprillans nytt underhållningsprogram på Svt är Veckans ord med Kristian Luuk. I varje avsnitt ägnas 45 minuter åt att djupdyka ned i ett enda ords betydelse. "När du trodde att du visste allt som var värt att veta bjuder Kristian på saker du inte visste att du behövde veta." I första avsnittet avhandlas ordet hotell och, ja, det behövdes tydligen inte mer än ett litet ord för att spä på den där reslusten något enormt!

  Publiceringsdatum: 26 mars 2021
  Titta här: SVT Play

  Lär dig allt om hotell med Kristian Luuk. Foto: SVT.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!