• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nya tjänster vill underlätta för ressugna hundägare

  Är du en hundägande vagabond? År 2020 ökade antalet registrerade hundar i Sverige mer än det gjort på hela 2000-talet. Det har bidragit till nya tjänster som vill underlätta resandet för den som helst delar äventyren med sin fyrbenta vän.

  Nya tjänster vill underlätta för ressugna hundägare
  Antalet hundägare i Sverige är fler än på väldigt, väldigt länge.

  Checka in för en hundvänlig staycation

  Nyligen lanserades sajten Hundvänliga Hotell där man samlat över tusen svenska hotell, stugor och vandrarhem där hundar också är välkomna. Sidan har skapats av Charlotte Raboff som tillsammans med sin dvärgtax Lennart, företagets självutnämnde kontorschef, länge hade saknat något liknande.

  "Både jag och Lennart hade saknat en hemsida där vi enkelt kunde boka hundvänliga hotell över hela Sverige. Det gav mig idén till Hundvänliga Hotell. Nu kan alla vi hundägare enkelt planera och boka våra semestrar", säger Charlotte Raboff.

  För varje boende på hemsidan står det vad det kostar att ta med hunden, vilka typer av rum man kan boka, om hunden får vara med vid frukosten och vilka utrymmen på hotellet som hunden inte får vara med. 

  Charlotte och Lennart – paret bakom sajten Hundvänliga hotell.

  Dela hotellvistelsen med din bästa vän.

  Ta taxi med hunden

  Taxitjänsten Uber är sällan sena på att hitta nya användningsområden, Uber Boat och Uber Eats är några exempel. Nu blir Sverige första landet i Europa, Mellanöstern och Afrika att få Uber Pet. En tjänst för husdjursägare i Stockholm, Malmö och Göteborg som smidigt vill kunna ta sig runt tillsammans med sitt djur.

  "Vi vet att det kan vara en utmaning för många resenärer med djur, inte minst de som inte har egen bil, att ta sig runt i städer då kollektivtrafiken inte alltid är djurvänlig", säger Peter Löfstrand som är Nordenchef på Uber. 

  Uber Pet kommer finnas som ett separat alternativ i den redan befintliga Uber-appen och en resa med Uber Pet kostar 35 kronor extra utöver standardpriset.

  Ta med hunden på en staycation.

  Är du mer av en kattmänniska? Uber Pets tillåter katter också.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!