• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Äventyrsspecial: Bästa tipsen för en aktiv semester i Spanien

  Att ligga på stranden i all ära – men komplettera gärna lata dagar i solen med mer adrenalinstinna aktiviteter. I Spanien är det inte svårt att hålla sig sysselsatt på semestern.

  Äventyrsspecial: Bästa tipsen för en aktiv semester i Spanien

  Spaniens vackra natur borde utnyttjas till mer än något du bara ser från bilfönstret på din tur mellan a till b.
  Vi listar våra fyra bästa aktiviteter för en energifylld vistelse i Spanien.    

   

  Guidad tur på språng

  Motion och sightseeing på samma gång. I flera av de spanska storstäderna kan du ta en joggingtur samtidigt som du blir guidad runt kring de bästa sevärdheterna.
  De finns flera rutter att delta i, för den morgonpigga kan du till exempel hänga med på en morgonjogg och se Barcelna vakna, eller varför inte skippa den klassiska bergbanan upp till Montjuic och istället gå för egen maskin. En utmanade men fantastiskt vacker tur. 

  Här kan du läsa mer.

  Belöningen som väntar efter en joggingtur upp till Montjuic

  Ta dig fram på två hjul...

  Att cykla på sin semester i Spanien har inte helt slagit ännu, vilket är synd för här finns fina möjligheter till en semester på två hjul.
  Det spanska landskapet är varierande och här finns allt ifrån bergigt underlag till frodigt och grönt. Landet är de facto ett av Europas mest kuperade vilket gör det till ett utmanande land att ha cykeln med sig i – men inte desto mindre roligt.
  För den som är cykelentusiast men ännu inte rutinerad rekommenderas att delta i Castilla Canal Challenge, en tävling där deltagarna får ta allt i sin takt:


  Tur? Längs kanalen Castilla
  Var? Alar del Rey till Media de Rioseco (norra Spanien)
  Längd? 150 kilometer
  Svårighetsgrad? 2 av 5
  Fint på vägen? Själva kanalen är vacker och längs med leden ligger många gamla romerska kyrkor. 

  Läs mer om cykling i Spanien 

  ...Eller på två ben

  Mellan Palma och Alcúdia ligger det världarvslistade Tramuntanaberget. Här finns fullt av trevliga vandringsleder med olika svårighetsgrad. En fin tid att åka hit är under våren; perfekt temperatur och din vandring omringas av apelsinträdens blommor som just slått ut.

  I norra Spanien hittar du också den populära sträckan mellan Pyrenéerna och vidare till antingen Roncesvalles eller Somport. Båda lederna går genom La Rioja med vackra vinodlingar, charmiga byar och gamla slottsbyggnader. 

  Här kan du läsa mer om vandring i Spanien.

    

  Ta dig an ett vertikalt äventyr

  För dig som gillar en utmaning, en naturnära upplevelse och vacker utsikt är klättring det bästa sättet att upptäcka Spanien på.
  Här finns varierande underlag och du kan välja att klättra bergsklättring på torrt underlag, eller ta dig högre upp och testa att klättra bland snö och is.
  Många av de spanska öarna, så som Mallorca eller Teneriffa erbjuder bra klättring. Här finns också flertalet aktörer att ta hjälp av för guidning, kurser eller för att hyra utrustning.
  På fastlandet är nationalparken i Sierra Nevada ett häftigt alternativ, med hela 15 toppar på över 3 000 meters höjd. 

  Här kan du läsa mer.

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!