• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resepodd: Grekland

  Ett stort salt blått hav med karga öar med kritvita sockerbitsformade hus. Grekisk sallad, bouzoukimusik, blåmålade trästolar med flätade sitsar i skuggan under en platan.

  Sinnebilden av turist-Grekland är stark. Om den och mycket annat grekiskt pratar Vagabonds Per J Andersson med Alexandra Pascalidou i nya avsnittet av Vagabonds resepodd.

  Alexandra bodde i Grekland tills hon var sex år, då hon flyttade med sina föräldrar till Stockholmsförorten Rinkeby. Idag är hon journalist, författare och programledare. Hon leder det nya programmet Debatt i P1, som sänds direkt från Kulturhuset i Stockholm, och kom förra året ut med reportageboken Kaos, som handlar om den ekonomiska krisen i Grekland.

  I den här poddcasten berättar hon för Per, författare till Vagabonds guidebok till Greklands öar, om sitt Grekland: hur mycket Grekland det finns kvar i henne själv och hur starkt hon ständigt längtar till Grekland. Hon pratar om krisen, kulturen och turismen – och tipsar om mat, böcker, antik mytologi, restauranger i Aten, fina regioner på fastlandet och – inte minst – de skönaste grekiska öarna.

  • Läs mer om Alexandra Pascalidou på hennes egen hemsida: www.pascalidou.se

  Lyssna på Vagabonds resepodd i iTunes här (ge gärna ett betyg)
  Direktlänk till avsnittet som MP3-fil
  För Android ladda ner en lämplig poddspelare och prenumerera på: http://vagabond.libsyn.com/rss

  Eller lyssna genom att klicka på spelaren ovanför.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!